2024.03.19, Kedd
5300 négyzetméteren katasztrófavédelmi- és tűzoltólaktanya épül Kecskeméten
Illusztráció - Pixabay

5300 négyzetméteren katasztrófavédelmi- és tűzoltólaktanya épül Kecskeméten

MTI

2021.01.19. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az új laktanyában tíz szerállást alakítanak ki a készenléti járműveknek, az emeleten pedig irodákat, egy 24 órás szolgálatot ellátó hírközpontot, valamint raktárt és tárolóhelyiségeket hoznak létre.

Hirdetés

Megkezdődtek az építési munkák Kecskemét új laktanyáján. Több mint 5,3 milliárd forint európai uniós támogatásból új többfunkciós létesítmény épül a városban, amelyben új tűzoltólaktanya is helyet kap - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményéből. A zöldmezős beruházás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretein belül valósulhat meg.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője elmondta: a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi kirendeltsége mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak is helyet adó épületegyüttes építési munkálatai már meg is kezdődtek a Külső-Szegedi út és az 5-ös főút kereszteződésének közelében.

A csaknem 5300 négyzetméteres épület helyének kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy az ott szolgáló állomány a lehető legrövidebb idő alatt érje el a veszélyeztetett területeket.

 

A projekt a tervek szerint 2023 tavaszára készül el

Az új laktanyában tíz szerállást alakítanak ki a készenléti járműveknek, az emeleten pedig irodákat, egy 24 órás szolgálatot ellátó hírközpontot, valamint raktárt és tárolóhelyiségeket hoznak létre. Mindezek mellett a megyei igazgatóság és a kirendeltség helyiségei az irodai szárnyban kapnak helyet, ahol tárgyaló, ügyfélváró, valamint külön orvosi, pszichológiai vizsgáló is készül.

Az akadálymentes épület mellett zöld terület és a legénység kiképzéséhez, gyakorlatozásához szükséges sportpályák is létesülnek, a napelemes rendszernek, talajszondás hűtő-fűtő rendszernek köszönhetően pedig a létesítményt gazdaságosan lehet majd üzemeltetni.

A beruházás Kecskemét és tizenöt település lakójának biztonságát erősíti, várhatóan 2023 tavaszától.

Mi épül?KecskemétOrszágos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltóságlaktanya

Hírlevél

Hirdetés