2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Különleges, padlófűtéssel ellátott ipari padlón gurulhatnak a Mercedesek
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Különleges, padlófűtéssel ellátott ipari padlón gurulhatnak a Mercedesek

magyarepitok.hu

2021.01.28. 15:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Már folyik a B Build & Trade Kft. munkájával megvalósuló, 24 szerelőállással rendelkező szerviz épület szerkezetépítése.

Hirdetés

A Pappas Auto Magyarország Kft. beruházásában új Mercedes-Benz személygépkocsi szerviz állomás épül a B Build & Trade Kft. kivitelezésével. A Pappas járműkereskedelmi vállalat XI. kerületi telephelyén létrejövő új épület 1,2 milliárd forintból - részben HIPA-támogatásból - valósul meg.

A beruházás során az új Mercedes-Benz személyautó műhely 24 javítóállás kapacitással hozzájárul a megfelelő színvonalú ügyfélkiszolgáláshoz. Varga Zoltán, a Pappas Auto Magyarország Kft. aftersales managere a beruházás szükségességéről lapunk érdeklődésére elmondta, az elmúlt években a Mercedes-Benz személygépkocsik értékesítése jelentősen megnőtt, így az eladott gépkocsik karbantartási és javítási kapacitását ennek megfelelően bővíteniük kellett.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

„Emellett szerepet játszik természetesen az is, hogy az ügyfeleknek egy - a prémium márkának megfelelő - minden igényt kielégítő, az ügyfél élményt előtérbe helyező szervizszolgáltatást tudjunk nyújtani.

"A modern technológiai megoldásokat felsorakoztató vevőszolgálat mellett kialakításra kerül egy - a legmagasabb gyártói elvárásokat is teljesítő - javító műhelyterület is, amelynek tervezése során a fő szempontok közé tartozott a munkatársak igényeinek figyelembevétele is”

– tette hozzá Varga Zoltán.

A készülő szerviz épület látványterve

Rámpa vezet fel a parkolóhoz

A munkálatok jelenlegi állásáról Kiss Tamás projektvezető tájékoztatta lapunkat, aki elmondta, az építkezés tavaly októberben kezdődött tereprendező földmunkákkal. A közel 1800 négyzetméter alapterületű bővítésben helyet kap egy közel 1100 négyzetméter területű szerelő műhely.

A műhely összesen

  • 24 szerelőállással,
  • gépi autómosóval,
  • valamint járműbelső takarításra alkalmas résszel fog rendelkezni.

Az épületen belül kialakítanak még egy kétszintes irodarészt is. Továbbá az épület mentén egy rámpa fog vezetni, ezzel megoldva az épület tetejére tervezett parkolást. A projekt befejezése idén májusban várható.

Már folyik a szerkezetépítés

A kivitelezői munka tereprendező földmunkákkal és az építési területen található, meglévő közművek kiváltásával kezdődött, amelyet cölöpözési munkák követtek. A kezdeti munkákkal párhuzamosan megkezdődtek az előregyártott szerkezetek gyártása is.

„Jelenleg az épület szerkezetépítése folyik, amely várhatóan február közepével befejeződik. Ezt követően kerül sor az épület homlokzati és szigetelési munkáira, gépészeti és elektromos szerelésekre, valamint a teljes körű befejező szakipari munkálatokra, illetve a belsőépítészeti elemek kialakítására” – részletezte a projektvezető.

„Ezek végeztével egy korszerűen kialakított, járműmosóval, tetőtéri magánparkoló résszel, fedett gépjármű átadóval fog bővülni a Hunyadi János utcai telephely.”

Padlófűtést építenek különleges technikával

A projektvezető kivitelezési szempontból az ipari padló kialakítását nevezte meg legkülönlegesebb elemnek, ahol Energocell (ez egy magyar fejlesztésű üveghab granulátum – a szerk.) felhasználásával üvegszál erősített ipari padlóba építik be a padlófűtést a szerelőműhely területén. A műhely egy hőszivattyúhoz csatlakozik.

„Önmagában nem csak a padlófűtéssel rendelkező ipari padló kivitelezése igényel nagy szakértelmet, hanem az épületen belüli kivitelezési munkák összehangolása is nagy precizitást követel, hogy a szűkös határidőt beruházói megelégedettséggel tudjuk tartani” – foglalta össze Kiss Tamás.

 

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.BudapestMercedes

Hírlevél

Hirdetés