2024.03.19, Kedd
Ötven százalékos készültségnél tart Zalaegerszeg városi uszodája
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ötven százalékos készültségnél tart Zalaegerszeg városi uszodája

magyarepitok.hu, zalamedia.hu

2021.01.21. 11:44 - Kolinek Nóra

A fedett uszodában egy 50 méteres versenymedencét és egy 25 méteres külső medencét is kialakítanak. Sajtóbejáráson mutatták be a ZÁÉV és a Weinberg munkájának eredményeit.

Hirdetés

Ötven százalékos készültségnél tart Zalaegerszeg városi uszodája - derült ki a létesítmény csütörtöki sajtóbejárásán. Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Gecse Péter, Bali Zoltán alpolgármesterek és Bánhegyi Péter az Egerszegi Sport- és Turizmus Kft. ügyvezetője.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A ZÁÉV által kivitelezett projektben egy új fedett uszoda és egy tanuszoda is épül, de a városi strand is megújul. A létesítmény acélszerkezetét a Weinberg'93 Építő Kft. gyártja és szereli a helyszínen.

Az építmény legmagasabb pontjának elérését köszöntő hagyományos bokrétaünnepséget 2020 szeptemberében tartották.

Az eseményen elhangzott, hogy megkezdődött a homlokzati panelek elhelyezése, így az épület külső megjelenése már körvonalazódik.
 

Monumentális dombormű is helyet kap

A strandfogadó épület felújítása kapcsán a tetőfedési feladatok elkészültek, a homlokzati nyílászárók beépítése hamarosan befejeződik. A fogadóépület főbejáratánál elhelyezik

Németh János keramikusművész „A víz mitológiája” című domborművét. Az alkotás 1971 óta díszítette a fedett uszoda falait. A több elemből álló dombormű most a központi fogadótér dísze lesz némileg módosított formában.

A monumentális méretű 25x12 méteres alkotást ilyen hosszan nem lehet majd felépíteni, ehelyett három sorban, egymás alá kerülnek az egyes tematikai elemek. Felül a halak és a vitorláshajó, középen a mitológiai alakok (Neptunusz, Vénusz, sellők), alul pedig a gőzhajó és a többi tengeri lény (polip, kagylók) zárják a sort.

Németh János: „A víz mitológiája” a régi uszodában Fotó forrása: zalamedia.hu


A Modern Városok Program keretében 9,5 milliárd forintos beruházással megépülő háromszintes uszodakomplexum 8000 négyzetméteres lesz, a lelátóin 270-en foglalhatnak majd helyet. A fedett uszodában egy 50 méteres versenymedencét, emellett egy 25 méteres külső medencét is kialakítanak. A régi 25 méteres medencéből tanmedence lesz, illetve megújul a strand területe is. Az új medencék összesített vízfelülete 1852 négyzetméternyi úszásra szolgáló területet jelent. Az ötvenméteres uszoda rangos versenyek megrendezésére is alkalmas lesz.

A tervek szerint az uszodakomplexum 2022 tavaszára készülhet el.

Galéria

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.Weinberg '93 Építő Kft.Zalaegerszeguszodaépítéssportberuházások

Hírlevél

Hirdetés