2024.03.19, Kedd
Svájci műszergyártó új üzemére került fel a bokréta Debrecenben
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Svájci műszergyártó új üzemére került fel a bokréta Debrecenben

mti

2021.01.20. 08:07 - Szabó Ákos

A Sensirion első anyaországon kívüli európai gyárát építik fel a megyeszékhelyen 5000 négyzetméteren.

Hirdetés

Májusban készül el a debreceni Határ úti ipari park legújabb üzeme: erről a gyár kedden tartott bokrétaünnepségén számoltak be. A svájci Sensirion 5000 négyzetméteres, 3,5 milliárd forintos beruházással épülő gyártóközpontjában az első ütemben 50 fő, majd a következő években 200 alkalmazott kap majd munkát, a projekt a Hunép Zrt. kivitelezésében valósul meg.

Az építkezés legmagasabb pontjának elérését jelző bokrétaünnepségen Herdon István, az immár 135 hektáros ipari parkot működtető Xanga csoport elnök-vezérigazgatója kiemelte:

kulcsrakész gyártó és logisztikai infrastruktúrát fejlesztenek, amelyekben a bérlőként beköltöző termelő vállalatok saját technológiájuk telepítését követően kezdhetik meg működésüket.

Kifejtette: a jövőbeni befektetésekhez szükséges pénzügyi források hosszú távon történő biztosítása érdekében 2019-ben a Xanga csoport stratégiai partnerséget alakított ki MFB Invest Zrt.-vel, és közösen hívtak életre több tematikus pénzügyi alapot, köztük a mintegy 30 milliárd forint volumenű fejlesztés megvalósításához pénzügyi hátteret biztosító Debreceni Iparfejlesztési Alapot is, amelyet a Xanga Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. menedzsel.

 

Lélegezetőgépek szenzorait gyártják majd Debrecenben

Patrick Good, a Sensirion karbantartási és infrastrukturális igazgatója ismertette, hogy a vállalat különféle érzékelőket, szenzorokat, mikroszenzorokat gyárt,

amelyek ugyanúgy megtalálhatóak a világ autóinak egyharmadában, mint különféle orvosi műszerekben, lélegeztető gépekben és számos már mérőműszerben.

 

A nyár második felében rajtol el a termelés

Az első gyártástechnológiai berendezések a második negyedévben érkeznek Debrecenbe, a harmadik negyedévben pedig megkezdik a termelést. Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezető igazgatója bejelentette: cégük szeretne hozzájárulni Debrecen Smart City programjához, és támogatni kívánja az intelligens, élhető, hatékony és fenntartható, egészséges város megteremtését. Ezért

a svájci cég a világ egyik legmodernebb, úgynevezett Nubo légellenőrző rendszerét ajándékozza Debrecennek, amit a bokrétaavatón adott át Barcsa Lajos alpolgármesternek.

Mi épül?DebrecenHunép Zrt.üzemépítésipari park

Hírlevél

Hirdetés