2024.03.28, Csütörtök
Elstartolt a 13. kerület legnagyobb vízpart közeli lakásépítkezése
Látványtervek: Mitte

Elstartolt a 13. kerület legnagyobb vízpart közeli lakásépítkezése

magyarepitok.hu

2021.02.11. 10:43 - Szabó Ákos

A KÉSZ kivitelezésében és az Óbuda Építész Stúdió, valamint a Vadász Építész Stúdió tervei alapján 790 új lakás épül a Duna Terasz Projekt harmadik ütemében a fővárosban.

Hirdetés

A Duna Terasz Grande a D&B Ingatlanfejlesztő Csoport legújabb beruházása, amely Budapest egyik legzöldebb Duna-parti lokációjában, a XIII. kerületi Foka-öböl mentén található. A 790 lakásos beruházás zöld környezetben, magas minőségű anyaghasználat mellett valósul meg - derül ki a projekt sajtóközleményéből.

A lakónegyed első ütemének építkezése 13 évvel ezelőtt, a város és a pesti Duna-part találkozásánál kezdődött el. A beruházás mögött a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport áll, amely 2008-ban, egy nemzetközi pénzügyi befektető csoport hazai vállalataként alakult.

A Duna Terasz Lakónegyed tíz hektárnyi területet ölel fel Budapesten a 13. kerületben: a Turóc utcától a Rákos-patakig nyújtózik, egyik oldalról a Foka-öböl, a másik oldalról a Cserhalom utca határolja.

A lakónegyed első, 362 lakásos lakóparkját 2009-ben adták át, majd következett a második ütem, a Duna Terasz Premium 2019-ben 322 lakással.

 

Közel 800 új lakást adnak át 2023 tavaszán

 

 

A most elrajtolt fejlesztésben a harmadik ütem, Duna Terasz Grande készül el. Ennek kivitelezője a KÉSZ Építő Zrt., a beruházás építésztervező csapatai pedig a Vadász Építész Stúdió és az Óbuda Építész Stúdió voltak. A beruházás várható átadása 2023. március.

A 790 lakásos, 19 üzlethelyiségből álló, több, mint két hektárnyi területet felölelő projekt helyszíne a Vizafogó városrész Duna-partja és a Foka-öböl környéke, amelyet a Cserhalom utca és az Úszódaru utca határol.

A Duna Terasz Grande lakásai két épületben helyezkednek el: az egyes épület két lépcsőházában 207, a 2-es épület hét lépcsőházában 583 lakás található. Az egyes épület homlokzata háromdimenziós kubista kompozíció, amelyet a Vadász Építész Stúdió jegyez. A kettes épület tervezését az Óbuda Építész Stúdió vállalta el: ők korábban olyan projekteken dolgoztak, mint a budapesti 5 csillagos Párisi Udvar Hotel, a Dubai Airport, a Szervita téri Emerald Residence és a Sasad Liget I-II.

 

Kiemelt figyelem a zöld technológiákra

 

 

A Duna Terasz Grande zéró-emissziós házakkal épül meg: kiemelt szerepet kapnak a zöld, fenntartható megoldások. Az épületek hőtechnikai rendszerei távfűtéssel működik,

valamint hőszivattyúk segítik az energiafelhasználás alacsony szinten tartását.

A három rétegben hangszigetelt nyílászárók és a mennyezeti hűtő-fűtő rendszerek szintén a lakók komfortérzetét növelik.

Mi épül?KÉSZ CsoportÓbuda GroupVadász Építész StúdióBudapestXIII. kerületlakásépítésúj építésű lakások

Hírlevél

Hirdetés