2024.03.28, Csütörtök
Szerkezetépítéssel folytatódik az NMHH új székházának kivitelezése
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Szerkezetépítéssel folytatódik az NMHH új székházának kivitelezése

magyarepitok.hu

2021.02.14. 09:34 - Kalácska-Nagy Nóra

Hamarosan a harmadik toronydarut is felállítják a Grabarics munkájával megvalósuló székház építkezésen, melynek szerkezetépítését a CLC Construct végzi.

Hirdetés

Legutóbb tavaly októberben járt lapunk az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) új, Visegrádi utcai épületszárnyának építkezésén. Akkor a mélyépítési munkák kezdődtek a Grabarics Kft. szakembereivel. A terveket a Nirmana Építésziroda Kft. készítette. A projekt jelenlegi állásáról a kivitelező részéről a Grabarics projektvezetője, Liszi Marianna tájékoztatott.

Elmondása szerint a munkatér-határolás teljesen elkészült, jelenleg a földmunka befejező fázisában tartanak. „Leértünk a gödör aljára, több mint 14 méter mélységre, így elértük a földkiemelés végleges szintjét. A vezérgép továbbra is hosszúgémes kotró, amely, ha technikai probléma nem jön közbe, egy héten belül a gödörben lévő maradék földet is autóra rakja.”  

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A további munkákról a projektvezető hozzáfűzte, két toronydaru segíti az alaplemez és az alatta levő szivárgó rendszer építését. A hat ütemből álló alaplemez első ütemét már bebetonozták. 

„Jelenleg az alaplemez második és harmadik üteme készül, ezzel párhuzamosan a negyedik ütem alaplemez alatti földelő hálózat kiépítése folyik. Két héten belül pedig a harmadik toronydarut is felállítjuk.”

Előregyártott elemekkel dolgoznak

A szerkezetépítés is az ütemterv szerint halad, amely február 3-án kezdődött el a CLC Construct Kft. kivitelezésében. A teljes szerkezet monolit vasbeton szerkezetű. Az előregyártott szerkezetek előállítását a Grabarics Vasbetonra, azaz a GVB–re bízzák, az alaplemezhez és a felszerkezethez szükséges betonacélt szintén a GVB biztosítja. Ezek a munkálatok legkésőbb november végére befejeződnek.

Liszi Marianna hozzátette, több javaslattal fordultak megbízójuk felé, amelyek közül több meg is valósul.

Így a szomszéd épülethez való csatlakozást pakettfalra fogjuk kiváltani, de további javaslataink között szerepel az előregyártott lépcső alkalmazásának lehetősége és a nagy belmagasságú terek esetében az előregyártott feszített gerendák és zsalupallók alkalmazása is.”

Az új komplexumban három pinceszinten összesen 105 férőhelyes teremgarázst, raktárakat és gépészeti helyiségeket alakítanak ki.

Az épület öt szintjén helyet kap továbbá

  • az informatikai szerverközpont,
  • az EMC mérőlabor és a hozzá tartozó mérőkamrák,
  • egy irodai blokk, amely magában foglalja a laborokat és a vezetői irodákat,
  • valamint konferencia terem és tárgyalók is.

Galéria

Mi épül?Grabarics Kft.BudapestszékházNirmana Építésziroda Kft.CLC-Construct Kft.

Hírlevél

Hirdetés