2024.03.19, Kedd
15 európai országba szállít a Ford a most átadott Pest megyei létesítményéből
Illusztráció

15 európai országba szállít a Ford a most átadott Pest megyei létesítményéből

mti

2021.04.12. 16:00 - Szabó Ákos

Logisztikai központtal gyorsított az amerikai autóipari óriásvállalat.

Hirdetés

Hétfőn átadták a Ford új regionális alkatrészközpontját a fővárosi agglomeráció szélén fekvő Biatorbágyon. A 10 ezer négyzetméteres modern raktár a cég mintegy 3 milliárd forintos beruházásával jött létre, összesen 15 közép-kelet-európai országot szolgálnak ki innen.

Az eseményen Menczer Tamás külügyi államtitkár az új logisztikai központ kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházás jelentőségét a gyorsasága és az elérhetősége adja.

 

Közel 70 ezren dolgoznak a Ford magyar beszállítói láncában

 

Szijjártó Péter külügyminiszter (k) és Yiannis Tavanidis, a Ford of Europe regionális igazgatója kezet fog, mellettük Menczer Tamás államtitkár (j) (MTI/Kovács Tamás)

Yiannis Tavanidis, a Ford of Europe regionális igazgatója egyebek mellett arról beszélt, hogy az újonnan alapított biatorbágyi központ a Ford első Gyors Regionális Alkatrész Központja Európában. A Ford egyre növekvő magyarországi beszállítói hálózattal rendelkezik, jelenleg több mint 40 vállalat és 69 ezer munkavállaló gyárt és szállít részegységeket a Ford üzemei számára.

Az eseményen szintén felszólaló Szíjjártó Péter külügyminiszter elmondta: 1700 amerikai vállalat több mint 100 ezer magyar embernek ad munkát, és az idén év elején 8 százalékos növekedést mértek a magyar-amerikai kereskedelmi forgalomban.

Mi épül?Biatorbágylogisztikai központraktárüzemépítésautóipar

Hírlevél

Hirdetés