2024.06.17, Hétfő
Elrajtol a borsodi átkelőhöz vezető körforgalom szélesítése a tokaji híd projektjében
Fotók: NIF

Elrajtol a borsodi átkelőhöz vezető körforgalom szélesítése a tokaji híd projektjében

magyarepitok.hu

2021.04.26. 09:30 - Kolinek Nóra

A következő ütemben megkezdődnek az átkelő tokaji oldalán található körforgalom bontási és újjáépítési munkái az A-Híd kivitelezésében zajló projektben.

Hirdetés

Lapunk rendszeresen beszámol a tojaki Erzsébet királyné Tisza-híd korszerűsítési munkálatairól. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) pénteki közleményében most arról adott hír, hogy befejeződtek a munkálatok az átkelő rakamazi oldalának északi és déli részén is, így 2021. április 27-ét követően a híd rakamazi felét felújított formában használhatják a közlekedők. A 231 méter hosszú híd átépítését és modernizálását az A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,1 milliárd forint értékben.

A híd felújítása során az északi oldali kerékpárutat és a déli oldali gyalogos járdát kiszélesítették, az acélszerkezetek festése folyamatban van, ez azonban forgalomtól függetlenül végezhető.

A teljes beruházás a közúti forgalom folyamatos biztosítása érdekében több ütemben valósul meg.

 

Szélesítik a körforgalmat

A hídfelújítási munkákat követően

megkezdődnek az átkelő tokaji oldalán található körforgalom bontási és újjáépítési munkái – amelynek eredményként a körforgalom körpályája 0,5 méterrel növekedni fog

 – emiatt 2021. április 27-én a kora esti óráktól félpályás, lámpával vezérelt forgalomkorlátozást vezetnek be a körforgalom környezetében.

A munkák során elvégzik a szennyvízvezeték kiváltási feladatokat, valamint a Taverna felőli járdát és a meglévő kerékpárutat is kiszélesítik a biztonságos közlekedés érdekében. Az építés ideje alatt a gyalogosok a híd északi oldalán továbbra is használhatják a gyalogjárdát, illetve a körforgalomnál található járda is használható marad.

Az átkelő tokaji oldalának bontásával folytatódik a munka

A következő ütemben a híd tokaji oldalát fogják elbontani és újjáépíteni, mely szintén félpályás forgalomkorlátozással jár majd, előreláthatólag 2021. június végétől. A közlekedőknek várhatóan 2021. év végéig folyamatosan változó forgalomkorlátozásokkal kell számolniuk a híd és a körforgalom környezetében.

A beruházásban a 38-as főút részét képező, Tokaj belvárosát Rakamaz üdülőterületeivel összekötő átkelőt kiszélesítik. Az északi oldalon kerékpársávot, a déli oldalon pedig gyalogospályát alakítanak ki.

Emellett sor kerül

  • a híd acélszerkezetének festésére,
  • a hídfők kőburkolatának felújítására,
  • a tokaji körforgalom beton pályaszerkezettel történő felújítására,
  • valamint a rakamazi oldalon a kerékpárút átvezetésére a 38-as főúton.

A beruházás a tervek szerint 2021 negyedik negyedévére készül el.

Mi épül?A-Híd Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Tokajhídépítéshídfelújítás

Hírlevél

Hirdetés