2024.03.19, Kedd
Nagyívű fejlesztést kap a hévízi reptér
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Nagyívű fejlesztést kap a hévízi reptér

mti

2021.04.16. 12:30 - Hegedűs Gergely

A Magyar Turisztikai Ügynökség az európai színvonalat és a minőségi szintugrást tűzte ki célként.

Hirdetés

Újra állami tulajdonban működik, így hamarosan elkezdődhet a Hévíz-Balaton Airport fejlesztése, miután a területen lévő ingatlanok is a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vagyonkezelésébe kerültek - tájékoztatta az MTÜ pénteken az MTI-t.

A fejlesztések első ütemében az utasforgalmi terminálépületek újulnak majd meg, amelyek így még több repülőgép egyidejű fogadására és indítására lesznek képesek.

A rekonstrukció során kiemelt figyelmet fordítanak a repülésbiztonságra és az utasok európai színvonalú kiszolgálására, kiemelt cél a Balaton turizmusát segítő, menetrend szerinti járatok indítása is - olvasható az MTÜ közleményében.


A közvetlen légi összeköttetés révén még több külföldi vendég érkezhet

A közlemény szerint a novemberben megszerzett 90 százalékos részesedés után most a terminál és egyéb épületek is állami kézbe kerültek. "Hamarosan elkezdődhetnek az európai színvonalú fejlesztések, amelyek soha nem látott minőségi szintugrást eredményezhetnek" - fogalmaz a közlemény. "A sármellék-zalavári repülőtér lesz 'a Nyugat kapuja', magas színvonalú működése elengedhetetlen a térség nemzetközi versenyképességéhez. A közvetlen légi összeköttetés révén még több külföldi vendég érkezhet, ráadásul a szezonalitás további csökkenése is várható."

Az összegzés arra is kitér, hogy a Hévíz-Balaton Airport korábban már bizonyított: nagy számú menetrend szerinti járatot fogadott például Londonból, Frankfurtból, Düsseldorfból, Moszkvából, illetve charterjáratokat Németországból és Oroszországból. Legkiemelkedőbb évében csaknem 120 ezer érkező és induló utast szolgált ki, a mostani fejlesztésekkel és a kapacitások bővítésével ez a szám tovább növelhető.

Mi épül?Magyar Turisztikai ÜgynökségHévízrepülőtér

Hírlevél

Hirdetés