2024.05.20, Hétfő
Szépen simul a tájba az új, négycsillagos szálloda Pécs környékén
Látványtervek: Közti Zrt. Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Szépen simul a tájba az új, négycsillagos szálloda Pécs környékén

magyarepitok.hu

2021.04.28. 10:35 - Kalácska-Nagy Nóra

A B Build and Trade Kft. elkezdte a kivételes természeti adottságokkal ellátott terület nagytömegű földmunkálatait.

Hirdetés

Januárban számolt be lapunk először a nagyszabású szállodafejlesztésről, amely a Pécs melletti Pogányban valósul meg. A márciusban kezdődött, 100 szobás, **** superior minősítésű szálloda kivitelezését az MPHH Hotel Invest Kft. megbízásából a B Build and Trade Kft. végzi teljes egészében. Az engedélyezési és kiviteli tervdokumentációt a KÖZTI Zrt. készítette.

Benik Balázs, a kivitelező cég tulajdonosa kivételes lehetőségnek tartja, hogy a B Build valósíthatja meg ezt a meghatározó projektet.

„A Hotel Relax építése kiemelkedik cégcsoportunk életében, ehhez mérten szeretnénk minden tudásunkat és szakértelmünket erre összpontosítani, bízva kollégáim maximális felkészültségében és tapasztalatában.”

Az épülő Hotel Relax projektről Magyar Péter, a B Build főépítésvezetője, valamint Fábos Attila építész- és projektmérnök tájékoztatta lapunkat.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Egy önmagában is értékesíthető turisztikai termék jön létre

A fejlesztés helyszíne egy közel 22 hektáros, kivételes természeti adottságokkal ellátott terület, melyhez tökéletesen igazodik a völgybe igazított wellness hotel. Az épület tömege a völgyfalra simuló ív, melyekhez merőlegesen kapcsolódnak a dombra ültetett lépcsőző teraszok.

A létrejövő komplexum az alapfunkciókon felül beltéri és kültéri medencék, valamint külön családi és felnőtt SPA kialakítását tervezi, melyet nagylétszámú rendezvények lebonyolítására is alkalmas étteremmel, bárral, konferencia- és bowlingteremmel látnak el. A kivitelezés helyszínén jelenleg is található egy 8 szobás szálloda, ami funkcióival együtt az új szálloda részét fogja képezni.

„Ilyen jellegű és besorolású hotel nincs még egy a térségben. Innen jól megközelíthető mind a villányi turisztikai térség, mind a páratlan lehetőséget kínáló Pécs is."

"A szálloda megépítésével a térségben létrejöhet egy országosan is kiemelkedő minőségű turisztikai szolgáltatás, mely az alapinfrastruktúra biztosításán túl egy önmagában is értékesíthető turisztikai termékként értelmezhető” – hangsúlyozta Magyar Péter.

Saját gyümölcsöskert gondoskodik a vendégekről

Fábos Attila a szálloda nem mindennapi kialakításáról elárulta, a völgybe igazított wellness hotel három épületszárnya a terep magasságát követve szárnyanként különböző szintszámmal tervezett. Az épület magját alkotó középső épületrész összesen 6 szintes, ahol helyet kapnak a teraszok, amelyek teret adnak a szálloda nagy létszámú esemény-helyiségeinek, mint például a lobbynak és több szinten a wellnessnek is.

A különböző méretű, tetszőlegesen összenyitható és sorolható szobák mindegyike rendelkezik saját terasszal, egyúttal kilátással a völgyre.

A szobák teraszainak lehatárolását és egyben árnyékolását fém lamellák biztosítják, amelyek az esztétikai szerepükön túl a nyári felmelegedés elleni védelmet is szolgálják. A fém lamellák mellett az épületen egységesen megjelenő vakolat alakítja ki az épület megjelenését.

Az épületet - annak északi oldalán kialakított - parkoló határolja, valamint annak völgy oldalán alakítják ki a koncepció egyik alapját képező telepített szőlős- és gyümölcsöskertet is. A díszpark melletti hatalmas területek nyári szezonban biztosítják majd a vendégek friss gyümölcsigényét.

Minden vendég pihenésére figyelnek

A hotel építése során

  • levegő-víz hőszivattyús rendszert és
  • napelemes rendszert alkalmaznak,
  • intelligens épületfelügyeletet alakítanak ki,
  • rozsdamentes medence technológiát használnak, valamint
  • 10 darab elektromos autós töltőpont kialakítását is elvégzik.

A különböző vendégigényekre különös figyelmet fordítottak a tervezők; eltérő szobaméretek, családos, nagycsaládos, szenior és akadálymentes szobák állnak majd a vendégek rendelkezésére többnapos tartózkodást támogató kültéri, valamint prémium szolgáltatási funkciókkal kiegészítve. Továbbá az eltérő motivációval érkező vendégek szeparálhatóságáról is gondoskodnak.

Már végzik a földmunkálatokat

Magyar Péter a helyszínen folyó munkálatokról elárulta, jelenleg a nagytömegű földmunkálatok végzésénél tartanak, valamint ezzel egy időben megkezdődtek a CFA cölöpalapozási munkálatok is. A kivitelezők segítségére vannak az Agria Emelő Kft. kosaras emelőgépei is.

„Ezután a szerkezetépítés következik, a nagy tömegű monolit vasbeton falak és födémek, valamint az azt megelőző szakági alapszerelések készítése.” A főépítésvezető végül hozzátette, a kivitelezés tervezett befejezési határideje jövő év nyarán várható.

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.Közti Zrt.Pogányszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés