2024.02.22, Csütörtök
Fitneszparkkal és közösségi kerttel bővül a szegedi Vértó körüli terület
Fotók: szeged.hu

Fitneszparkkal és közösségi kerttel bővül a szegedi Vértó körüli terület

magyarepitok.hu

2021.05.08. 10:00 - Kolinek Nóra

A szegedi városrész közterületi rekonstrukciója uniós támogatással valósul meg.

Hirdetés

A pihenéshez, az egyéni és a családi kikapcsolódáshoz, a sportoláshoz teremtenek még több lehetőséget a szegedi Vértó környékén induló fejlesztések, amelyek 653 millió forintból, uniós támogatással valósulnak meg − tájékoztatott a szegedi önkormányzat.

A tervek szerint 2022 második negyedévére elkészülő projekt kivitelezője a kisteleki Harmath és Társai Kft. - áll a közleményben.

A téjékoztatás szerint a beruházás során új zöldterületek is létrejönnek, a már meglévők pedig több helyen megújulnak. A lakótelep felépülése óta ez a városrész legnagyobb közterületi rekonstrukciója.

 

Térkép: szeged.hu

 

Kutyás ügyességi pályát is kialakítanak

A Rókusi körút és a Vértói út találkozásánál pihenőteret alakítanak ki, padokkal, ivókúttal, kerékpártámaszokkal. Az úttól cserjékkel választják majd el a területet.

Továbbá

  • a tó nyugati partján kutyás ügyességi pályát építenek ki;
  • a tó mellett homokos röplabdapályát és fitneszeszközöket is telepítenek;
  • a tó körül 1,5 méter széles, akadálymentes, térkövekből kirakott sétány épül, amelynek mentén több helyre tesznek majd padokat, kilátással a tóra.

Tavaly egy másik projektben elkészült és nagy népszerűségnek örvend a Vérkör futópálya, amelynek a most induló programban készül el a közvilágítása.

A képre kattintva galéria nyílik

 

Új lehetőségek várják a mozogni és kertészkedni vágyókat

A közelben, a Garam utca és az Ipoly sor által határolt zöldterületen alakítják ki az Oxigén teret, ez egy különleges, oxigénmolekulát mintázó, ötszögletű hintáról kapja a nevét, amelyet egyszerre öten is használhatnak.

A park északnyugati sarkában tölgyfaligetet alakítanak ki, közepén tisztással, ahol nyújtóeszközök, hintahálók és piknikasztalok várják a mozgásra, pihenésre vágyókat.

A városrészben a helyi igényeket kiszolgáló kispiac épül, és bővítik a Lomnici utcában kialakított közösségi kertet, amelyben 36 magaságyás fogadja a kertészkedni vágyókat, egy elkülönített részt pedig a közeli óvodába, iskolába járó gyerekek használhatnak majd.

 

Galéria

Mi épül?Harmath és Társai Kft.SzegedVértófitneszparkfutópályaépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés