2024.03.19, Kedd
Az utolsó rendezetlen terület is megújul Békéscsaba központjában
Illusztráció - automata-ajto.aas.hu

Az utolsó rendezetlen terület is megújul Békéscsaba központjában

mti.hu

2021.07.23. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A kivitelező Konstrukt X. Kft. egyebek mellett kialakít egy 800 négyzetméteres üzlethelyiséget és egy 211 férőhelyes parkolót is.

Hirdetés

Hárommilliárd forintot meghaladó összegből épít az Élésker Kft. új Reál üzletet Békéscsabán, az egykori kötöttárugyár helyén - jelentették be a leendő kiskereskedelmi egység a helyszíni sajtótájékoztatón csütörtökön.    

Az új Reál üzletek építészeti mintájául szolgáló épület 2100 négyzetméteres lesz, mely a legmodernebb alapanyagokból és technológiával épül.

A kivitelező Konstrukt X. Kft. kialakít egy 800 négyzetméteres üzlethelyiséget is, amelyet bérbe adnak majd és egy 211 férőhelyes parkolót hat elektromos töltőhellyel, valamint egy 60 férőhelyes kerékpártároló is a projekt része.

Az első munkagépek idén júniusban vonultak fel a 12 ezer négyzetméteres területen, augusztus végén szeretnék elkezdeni az új, főleg könnyűszerkezetes épület alapozását, amelyet karácsonyig szeretnének teljesen felépíteni. Az új üzlet a tervek szerint egy év múlva nyit.

 

A belváros egyik forgalmas helyszíne újul meg

Tyetyák Magdolna, a beruházó Élésker Kft. ügyvezetője az MTI kérdésére válaszolva elmondta, a beruházás végleges költsége még nem ismert, a tervezés ugyanis csak néhány lépéssel előzi meg a kivitelezést; a forrást saját erőből és banki hitelből biztosítják.   

Hozzátette, az Élésker Kft. több mint 400 munkavállalót foglalkoztat, éves árbevétele meghaladja a 9 milliárd forintot. 2005 óta a Reál-hálózat tagjaként, franchaise rendszerben 40 élelmiszerüzlet feladatait szervezi. Az egykori kötöttárugyár területét befektetési lehetőségként, valamint a kereskedelmi tevékenység erősítése érdekében vásárolták meg.   

Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a nagyberuházással a belváros egyik forgalmas helyszíne újul meg, ezáltal rendezetté válik a központ utolsó elhanyagolt területe is.

Mi épül?Reál üzletBékéscsabaBékés megyevárosfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés