2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Elkészült a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpont
Fotók: MTI

Elkészült a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpont

MTI

2021.07.14. 07:30 - Gyöngyösi Klaudia

Az épületben ajándékbolt és büfé is várja a látogatókat, valamint a közelében geológiai tanösvényt is kialakítottak.

Hirdetés

Átadták a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpontot, ahol mostantól beltéri és szabadtéri kiállítás várja a látogatókat. Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója a keddi átadóünnepségen elmondta:

a létesítmény 273 millió forintból valósult meg annak a 402 millió forintos beruházásnak legjelentősebb elemeként, amelynek keretében fejlesztették a Hegyestű geológiai bemutatóhelyet, a salföldi majort és a Tapolcai Tavasbarlangot is.

 

A látogatóközpontban 240 négyzetméteren interaktív kiállítás mutatja be a térség földtani, természeti értékeit, ajándékbolt és büfé várja a látogatókat, valamint a közelében geológiai tanösvényt is kialakítottak.

 

A kivitelezésnél fontos szempont volt az akadálymentesítés

A sajtótájékoztatón elhangzott: idén az országosan létező tíz nemzeti parkban 30 projektet adtak át összesen 8,7 milliárd forintból. Emellett az elmúlt 10 évben országszerte 186 beruházás valósult meg 78 milliárd forintból 320 ezer hektáron.

Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos a központban megvalósult akadálymentes környezet jelentőségét hangsúlyozta.

Továbbá megtudtuk: egyre inkább az aktív turizmus lehetőségeit keresik a turisták, ezek közül is kiemelkedő jelentősége van a barlangi turizmusnak.

Mi épül?Balatonfüredturisztikai fejlesztésLóczy-barlang Látogatóközpont

Hírlevél

Hirdetés