2024.07.20, Szombat
Elrajtolt a makói gyógyfürdő bővítése
Fotó: hagymatikum.hu

Elrajtolt a makói gyógyfürdő bővítése

MTI, magyarepitok.hu

2021.07.19. 13:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján elkészülő beruházás megduplázza a mai fürdő kapacitását.

Hirdetés

Lapunk többször írt a makói gyógyfürdő bővítésének tervéről, legutóbb akkor, amikor a kivitelezőt keresték. Makó történetének legnagyobb beruházása sokévnyi előkészítő munka után a nyár elején indulhatott el a székesfehérvári székhelyű Fehérép Kft. kivitelezésével. A szerkezetépítési feladatokat alvállalkozóként a MOST-ÉPKER Kft. végzi.

A makói termálfürdő projekt és a hozzá kapcsolódó munkálatokkal együtt mintegy 10 milliárd forintos beruházás hosszú időre meghatározza a város gazdaságának fejlődését - tájékoztatott Lázár János fejlesztésért felelős kormánybiztos. A 9,2 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztés több fázisban valósul meg.

A több mint másfél éves beruházás során a fürdő - egy kültéri élménymedence kivételével - zavartalanul üzemel.

Első lépésként az elsősorban földmunkákat végző kivitelező a közművek kiváltását végzi el.

 

Csúszdatornyok és külső termálmedence is épül

A Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján elkészülő beruházás megduplázza a mai fürdő kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló fejlesztés során

  • családi és élményzóna,
  • három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony,
  • valamint napozóteraszos nyári öltöző épül,
  • és kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét.

Egy hideg- és egy melegvizes kúttal bővítik a fürdő vízbázisát is.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő Lázár János kifejtette, bár úgy tűnik, a fejlesztés csak az idegenforgalmat érinti, a fürdő bővítése minden makói ember életét jobbá fogja tenni. A következő száz évben nem lehet kérdés, hogy Makó jövője a turizmusról, a vendéglátásról szól. A város a térség, sőt az ország egyik meghatározó idegenforgalmi célpontjává válik. Amikor a fürdő elkezdett épülni, öt szálláshely volt a városban, ma 77 vállalkozás foglalkozik szállásadással, vendéglátással. Ez a fejlesztés pedig ezeket a kapacitásokat tovább emeli, újabb lehetőségeket biztosít a helyi vállalkozásoknak, ami munkahelyeket teremt, és növeli a város adóbevételeit, ami által a városi szolgáltatások színvonala is emelkedik - mondta.

A beruházáshoz kapcsolódva a kormány a fürdő környezetének fejlesztésére további 1,051 milliárd forint támogatást biztosít.

Mi épül?MakógyógyfürdőkfürdőfejlesztésMakona Tervező IrodaFehérép Kft.

Hírlevél

Hirdetés