2022.07.03, Vasárnap

Hirdetés

Korszerűsítették az urológiai osztályt az évente egymillió ember ellátásáért felelős kórházban
Főkép: Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház / Facebook

Korszerűsítették az urológiai osztályt az évente egymillió ember ellátásáért felelős kórházban

magyarepitok.hu

2021.07.05. 14:12 - Kolinek Nóra

A Dél-pesti Kórházban folyamatos a fejlesztés, jelenleg is folyik a tető- és homlokzatszigetelés és a nyílászárók cseréje.

Hirdetés

Rendszeresen beszámolunk a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban zajló fejlesztésekről, tavaly februárban a koraszülött osztály korszerűsítéséről adtunk hírt. Az MTI-n hétfőn megjelent információk szerint az Egészséges Budapest Programban (EBP) több mint 550 millió forintból újították fel a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház központi telephelyén az urológiai osztályt.

A felújított terület nagysága 750 négyzetméter.

Az emberi erőforrások minisztere az urológiai osztály hétfői átadásán ismertette: az utóbbi tíz évben 500 milliárd forintból újult meg a vidéki ellátórendszer, most 750 milliárd forintból a központi régió fejlesztése zajlik.

Kásler Miklós elmondta, az 1980-ban alapított Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház tradíciói jelentősek, elsősorban az urológia tekintetében, 2004-ben őt magát is itt kezelték.

Fotók: Balogh Zoltán/MTI

 

A legmodernebb technológiával szerelték fel az intézményt

Dobosi Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója arról beszélt,

a megújított urológiai osztály minden elemében megfelel a legkorszerűbb elvárosoknak, a legmodernebb technológiai vívmányok szolgálják a kórház betegeinek és dolgozóinak igényeit.

Emlékeztetett arra, hogy a kórházban folyamatos a fejlesztés, a korszerű technológiák bevezetése:

jelenleg is folyik a tető- és homlokzatszigetelés, a nyílászárók cseréje, az Országos Onkológiai Intézettel együtt pedig robotsebészeti technológiát vezetnek be.

 

Tenke Péter, az urológiai osztály osztályvezető főorvosa elmondta,

folyamatosan új technológiákat vezetnek be, és mára a heredaganatok egyik sebészi centrumává vált a nemzetközi hírű urológiai osztály, amelyhez 44 ágy és 22 orvos tartozik.

Közölte, több mint egymillió ember ellátásáért felelnek, évente négyezer fekvőbeteget fogadnak, 3800 műtétet végeznek és tízezer járóbeteget látnak el.

Galéria

Mi épül?Jahn Ferenc Dél-pesti KórházBudapestegészségügyi fejlesztéskórházfejlesztés

Hírlevél