2024.04.24, Szerda
Önálló járóbeteg-szakrendelőt hoznak létre Hegyvidéken
Fotó: epiteszforum.hu

Önálló járóbeteg-szakrendelőt hoznak létre Hegyvidéken

Fürjes Balázs/Facebook

2021.07.26. 18:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A Kútvölgyi szakrendelő teljes megújítása elkezdődött, már 12 szakrendelőt átadtak.

Hirdetés

Megújul a 12. kerületi Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi úti tömbje – olvasható Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár pénteki Facebook bejegyzésében.

Önálló, egységes járóbeteg-szakrendelő szolgálja majd a budai polgárok egészségét és gyógyulását a 12. kerületben, a Szent János Kórház Kútvölgyi épületében.

Már elkészült 12 új rendelőhelyiség, a várakozóhelyiségek és több emelet mosdóinak teljes felújítása, miközben szünet nélkül biztosították a szakrendelés folyamatosságát.

A 2. és a 3. emelet felújításának első üteme lezajlott, 12 szakrendelőt adtak át, és megújult a vizesblokkok nagy része. A szakrendelő bejárati portálját automata ajtókkal és légbefúvó rendszerrel látták el. A 2. ütem szeptember közepére készül el.

 

A korszerűtlen ellátáson változtatnak

Önálló, egységes járóbeteg-szakrendelő korábban nem volt a kerületben, ilyen ellátást a János Kórház különböző pavilonjaiban, a fekvőbeteg osztályok között, a fekvőbeteg-ellátással keveredve tudtak igénybe venni.  „Ez rossz volt a járóbetegeknek, rossz volt a fekvő- és járóbetegekre egyszerre figyelő orvosoknak és rossz a kórházban fekvő családtagok, barátok látogatóinak” – írja az államtitkár.

A kormány az Egészséges Budapest Program keretében a II. és a XII. kerület számára is biztosítja a szükséges forrásokat az intézmények fejlesztésére. A Kútvölgyi a budaiak egyik legrégebbi egészségügyi intézménye, ahol 30 szakrendelés keretében évi 450 000 beteget, összesen 1 millió esetet látnak el.

Mi épül?Budapestkórházfejlesztésépületfelújítás

Hírlevél

Hirdetés