2024.04.16, Kedd
Európában is egyedülálló sportcsarnokot avattak Diósgyőrben
Fotók: Vajda János/MTI

Európában is egyedülálló sportcsarnokot avattak Diósgyőrben

MTI

2021.10.21. 18:30 - Kolinek Nóra

3600 négyzetméter alapterületű, 3500 nézőt befogadó sportcsarnok az Épkar Zrt. és a PEKA BAU 2000 Kft. kivitelezésével valósult meg.

Hirdetés

Tavaly írtunk arról, hogy elérte szerkezetkész állapotát a DVTK új multifunkciós kosárlabdacsarnoka Miskolcon. Az Épkar Zrt. és a PEKA BAU 2000 Kft. kivitelezésében elkészült sportcsarnokot csütörtökön adták át.

Az utánpótlás és a felnőtt csapatoknak készült komplexum az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének köszönhetően csaknem hatmilliárd forintból épült meg, amelyből több mint 4,3 milliárd forint kormányzati támogatás, 1,6 milliárd forint TAO-forrás.

A 3600 négyzetméter alapterületű, 3500 nézőt befogadó sportcsarnok üzemeltetője és tulajdonosa a DVTK Kosárlabda Kft.

 

 

A parketta azonos az NBA csarnokaiban használt felülettel

Sántha Gergely, a diósgyőri klub elnöke az átadó rendezvényen azt mondta: a DVTK Aréna új otthont teremt a női kosárlabdázóink első csapatának és több mint 300 miskolci utánpótlás versenyzőnek.

Olyan kosárlabda komplexumot hoztunk létre, amely egyedi Miskolcon, Észak-Magyarországon, és egyedi az országhatárokon kívül is, hiszen ez jelenleg a legnagyobb összefüggő parketta borítású játékfelülettel rendelkező csarnok Európában.

Öt egész és két félpálya áll a sportolók rendelkezésére edzés időben, és a játékfelület parketta borítása megegyezik azzal, amelyt a sportág elitje az NBA csarnokaiban használ" - tette hozzá Sánta Gergely.

 

Ösztöndíj programmal támogatják a tehetséges diákokat

A DVTK a sport mellett fontosnak tartja az élet egyéb területein sikeres tehetségek gondozását is, ezért a mostani tanévben ismételten pályázatot hirdetett a matematikában és fizikában kiemelkedő teljesítményt nyújtó, miskolci állami fenntartású gimnáziumokban tanuló középiskolások számára.

Sántha Gergely kiemelte:

a 2018-ban indult DVTK tanulmányi ösztöndíj program fő célja a tehetséges diákok számára rendszeres magas színvonalú tehetséggondozó szakkörök szervezése, valamint a diákok tanulmányaihoz és versenyeztetéshez szükséges anyagi feltételek biztosítása.

Hozzátette: a pályázatot elnyert tanulók a 2021/2022-es tanévben térítésmentesen vesznek részt a heti egy alkalommal szervezett matematika, illetve fizika tehetséggondozó szakköri foglalkozásokon, valamint havonta 25 ezer forint összegű ösztöndíjban részesülnek. Az ösztöndíjprogram részét képezi idén is, hogy az ösztöndíjasok és a szakköröket vezető pedagógusok díjmentesen tekinthetik meg a DVTK labdarúgó-, kosárlabda- és röplabdacsapatainak mérkőzéseit.

 

A létesítmény kulturális programoknak is otthon biztosít

Az eseményen Varga Judit igazságügyi miniszter, aki egyúttal a diósgyőri klub "nagykövete" is, arról beszélt, hogy az országban is egyedülálló, a modern kor és kosárlabdázás követelményeinek minden tekintetben megfelelő, európai szinten is kimagasló létesítményben fogadhatják ellenfeleiket a DVTK sportolói.

A létesítmény számos egyéb rendezvényre is alkalmas, koncerteknek, kulturális programoknak, kiállításoknak, vásároknak, konferenciáknak egyaránt otthont adhat.

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.MiskolcDiósgyőrsportberuházásoksportcsarnokPEKA-BAU 2000 Kft.

Hírlevél

Hirdetés