2024.03.19, Kedd
Szenzorgyártó cégnek épít csarnokot a Merkbau a nyugati határ közelében
Fotók: magyarepitok.hu

Szenzorgyártó cégnek épít csarnokot a Merkbau a nyugati határ közelében

magyarepitok.hu

2021.10.23. 08:24 - Hegedűs Gergely

Üzemi és raktározási céllal egyaránt létrejönnek új épületrészek; közel 10 ezer négyzetméteres bővítés történik.

Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron megyei Kunszigeten megtartották a Sick Kft. telephelyét bővítő beruházás alapkőletételét. A Merkbau Zrt. által kivitelezendő projektben közel 10 ezer négyzetméterrel bővül a 25 éves múltra visszatekintő gyártóegység.

A SICK Kft. a német érdekeltségű SICK AG magyar leányvállalata: a SICK cégcsoport világszinten piacvezető szerepet tölt be az intelligens szenzorgyártás területén. A Győrtől 18 km-re található kunszigeti telephelyen 1996 óta gyártanak szenzorokat.


Belső közlekedéssel is át lehet majd menni az új egységekbe

A Merkbau által most elkezdett projektben üzemi és raktározási céllal egyaránt létrejönnek épületrészek. Egyrészt megépül egy mintegy 6100 négyzetméteres üzemépület, további 3700 négyzetméteren pedig raktározási területek jönnek létre.

Mindezek mellett a kapcsolódó kiszolgáló épületfunkciók is megvalósulnak: vagyis öltözők, irodák, műhelyek, technikai helyiségek jönnek létre. A projekt részeként ugyanakkor az új üzemi területeket belső közlekedésre alkalmas módon kapcsolják össze a már meglévő üzemi területekkel.


Új kerékpártárolót is kap a szenzorgyár

A termékek előállítására szolgáló üzemépület a homlokzata mentén végig műhelyekkel, irodákkal, étkezővel épül meg. Az emeletén irodákat, tárgyalókat, valamint öltözőrészt és gépészeti kiszolgáló egységeket helyeznek el. A projekt további fő elemeként kialakítanak egy raktárépületet a beérkező áruk számára, logisztikai elosztóval, irodákkal és sofőrfogadóval. Emellett megépül egy magasraktár is, a logisztikai elosztóhoz kapcsolva, ebbben a gyártáshoz szükséges, valamint elkészült kiselemek raktározása történik.

A beruházásban egy kerékpártároló is épül, miután a dolgozók jelentős része helyi lakos és jó időben jellemzően kerékpárral közlekedik a munkahelyére. A projekt része két korábban épített raktár áthelyezése is, a bővítéshez szükséges hely felszabadítása érdekében.

Galéria

Mi épül?KunszigetMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.csarnoképítésüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés