2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Nyolc hektáron épült ki új ipari park Medgyesegyházán
Fotó: beol.hu

Nyolc hektáron épült ki új ipari park Medgyesegyházán

MTI

2021.12.13. 18:30 - Füzi Nikolett

A 8 hektáros, elkerített modern ipari parkot teljes út, parkoló és közműhálózattal alakították ki, amelyben a most jelentkezők öt évig bérleti díj mentességet is élveznek.

Hirdetés

Komplex iparterület fejlesztési beruházás valósult meg az alig több, mint háromezer lakosú Békés megyei Medgyesegyházán: átadták a mintegy nyolc hektáron létesült ipari parkot, amelyben egyszerre lesz lehetőség kisebb feldolgozóipari vállalatok letelepedésének elősegítésére, mezőgazdasági jellegű vállalkozások részére telephely biztosítására, valamint magas hozzáadott értéket előállító termelő vállalkozások fogadására - olvasható a beruházás sajtóközleményéből.

A projekt továbbá hozzájárul a térség gazdasági életének fellendüléséhez, a működő tőke vonzásához, a munkanélküliség csökkentéséhez, valamint a társaság árbevételének növeléséhez is.

A fejlesztés Medgyesegyháza önkormányzatának megbízásából, az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből elnyert 450 millió forintból valósulhatott meg, és 12 vállalkozás számára biztosít majd telephelyet. Az ipari területek üzemeltetését az önkormányzati tulajdonban lévő vállalkozás, a Medgyesegyházi Ipari Park Nonprofit Kft. látja el, a most jelentkezők pedig öt évig bérleti díj mentességet is élveznek.


A térség gazdasági életének fellendüléséhez is hozzájárul

Az új terület Medgyesegyháza északnyugati részén, a Medgyesbodzás felé vezető 4428-as számú közúttal közvetlen kapcsolattal rendelkező, szántó területen valósult meg. Létrejötte jelentős mértékben illeszkedik a felhívásban megfogalmazott célokhoz, a helyi gazdaságfejlesztéshez szükséges önkormányzati infrastrukturális feltételek megteremtéséhez a helyi vállalkozók megerősítése és a foglalkoztatás bővítése érdekében.

Az önkormányzat közleményből az is kiderül, hogy

a beruházásnak köszönhetően a területen megoldott a víz-, az áram- és a gázellátás, valamint a szennyvíz elvezetése. Mindemellett utat és parkolókat hoztak létre, valamint kiépítették a közvilágítást is.

Kiemelték: azt remélik a beruházástól, hogy ösztönzően hat majd a térségben tevékenykedő többi vállalkozásra is, az általuk generált többletbevételnek köszönhetően pedig a jövőben lehetőség nyílik további fejlesztések megvalósítására.

Mi épül?ipari parkBékés megyeMedgyesegyházaTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)gazdaságzöldmezős beruházás

Hírlevél

Hirdetés