2024.04.19, Péntek
A célegyenesbe fordult a rákosszentmihályi városrész legnagyobb oktatási fejlesztése
Fotók: Épkar Zrt.

A célegyenesbe fordult a rákosszentmihályi városrész legnagyobb oktatási fejlesztése

magyarepitok.hu, Épkar Zrt.

2022.01.19. 07:30 - Füzi Nikolett

Az Épkar munkájával a XVI. kerületi Szent-Györgyi Általános Iskola nemcsak megújul, hanem tágasabb is lesz a komplex épületegyüttesre kiterjedő korszerűsítésnek köszönhetően.

Hirdetés

Befejező szakaszába lépett a XVI. kerületi Szent-Györgyi Általános Iskola felújítása és bővítése: már a célegyenesbe fordult az iskolaépület korszerűsítése – számolt be róla a kivitelező Épkar Zrt. Facebook posztjában, amelyben látványos képeket is megosztottak az intézmény aktuális állapotáról.

 

 

Ahogyan arról lapunk korábban már beszámolt, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában megvalósuló felújítást az Épkar Zrt. végzi el 1.8 milliárd forint értékben.

A tervek szerint 2022 tavaszára a Csömöri út 142. szám alatti épületegyüttes a pincétől a padlásig megújul, addigra a Szent-Györgyi alsó tagozatának otthont adó ingatlan nem csak korszerű, de tágasabb is lesz.

 

Fotók: Épkar Zrt.

 

Újjászületik a teljes épületegyüttes

A munkálatok 2021. januárjában kezdődtek meg, és kiterjednek a telken elhelyezkedő négy épület komplex korszerűsítésére.

A felújítás során a szakemberek korhűen rekonstruálják az intézmény legrégebbi, 138 éves épületét, ahol belső felújítás zajlik, valamint teljesen elbontották a főépület földszintes részét, amely helyére egy új, emeletes rész létesítettek.

A jelenlegi tornaszoba helyett egy új, 464 négyzetméteres modern tornatermet és hozzá tartozó öltözőket alakítanak ki, továbbá egy külön aula is helyet kap a főépületben. Ennek fontosságát többek között az is indokolta, hogy a kerületben már csak ennek az iskolának nem volt megfelelő méretű és felszereltségű tornaterme.
 

 

A könnyebb megközelíthetőség érdekében a melléképületből a főépületbe helyezték át a konyhát és az ebédlőt, ennek köszönhetően a jövőben már nem kell a tanulóknak az udvaron keresztül átjárniuk a melléképületbe. Ezeken felül a munkálatok érintik a könyvtárt is, amelyet átépítenek, illetve az iskola 17 oktatási tantermét, köztük két csoportszobát is megújítanak a szakemberek.

 


Megújítják az épületgépészeti-és energetikai rendszereket is

A kivitelezők feladata kiterjed a burkolatok cseréjére, az az épületgépészeti és épületvillamos rendszerek korszerűsítésére, a külső és belső nyílászárók cseréjére, továbbá felújítják a lapostetőt is. A gondnoki lakásban kicserélik a gázvezetéket, míg az egykori ebédlő melléképületét raktárrá alakítják, ahol a gázvezetékek cseréjét és a homlokzat javítását is elvégzik.

A környezettudatosság jegyében megújuló energiát használ majd az épület.

A felújítás idejére a felső tagozatosok a közelben lévő Centenáriumi Általános Iskolába költöztek, az alsó tagozatos diákok pedig a mai felső tagozat épületében folytatják tanulmányaikat.
 

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Rákosszentmihályiskolafelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés