2024.03.19, Kedd
A főváros egyik külső kerületében újul meg egy iskola
Illusztrációs fotó: magyarepitok.hu

A főváros egyik külső kerületében újul meg egy iskola

magyarepitok.hu

2021.01.19. 10:51 - Kolinek Nóra

Az Épkar kivitelezésében történő korszerűsítés során megújítják az épületgépészeti-és energetikai rendszereket is.

Hirdetés

Korszerűsítik a főváros XVI. kerületében található Szent-Györgyi Albert Általános Iskola épületeit - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában megvalósuló felújítást az Épkar Zrt. végzi 1.8 milliárd forint értékben.

A beruházás célja az elavult energetikai rendszerek korszerűsítésével a modern kor követelményeinek megfelelő oktatási intézmény kialakítása.

A kivitelezés során egyebek mellett:

  • 17 oktatási terem (15 tanterem és 2 csoportszoba),
  • 464 négyzetméter tornaterem,
  • melegítőkonyha és étterem,
  • könyvtár helyiség épül át

A telken található négy épület egyikén bontási munkálatokat is végeznek, míg a 1884-ben épült helyi védettséget élvező másik épületben belső felújítás történik, amelynek során kicserélik a burkolatokat, korszerűsítik az épületgépészeti és épületvillamos rendszereket, kicserélik a külső-belső nyílászárókat, továbbá felújítják a lapostetőt. A gondnoki lakásban kicserélik a gázvezetéket, míg az egykori ebédlőt raktárrá alakítják, ahol gázvezeték cserét és a homlokzat javítását is elvégzik.

A felújítás idején a felső tagozatosok a közelben lévő Centenáriumi Általános Iskolába költöznek, az alsó tagozatos diákok pedig a mai felső tagozat épületében folytatják tanulmányaikat.

Mi épül?Épkar Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)iskolafelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés