2024.03.29, Péntek
Egy négycsillagos hotellel gazdagodik a szegedi sportkomplexum
Fotó: facebook.com/szentgellertforum - Colour b'ART Film&Photo

Egy négycsillagos hotellel gazdagodik a szegedi sportkomplexum

magyarepitok.hu, TED

2022.01.10. 14:20 - Füzi Nikolett

A Market kivitelezésében valósul meg a szegedi sportkomplexum mellett épülő 4 csillagos, 50 szobás sporthotel, a Hotel Szent Gellért Fórum.

Hirdetés

Nagyszabású szállodaberuházás veszi hamarosan kezdetét a csongrádi megyeszékhelyen: a szegedi sport- és ifjúsági központ mellett, egy 50 szobás, kertkapcsolattal rendelkezdő sporthotel épül - derült ki az az uniós közbeszerzési adatokból, amelyben kihirdették a projekt nyertes kivitelezőjét is.

Az újépítésű, négycsillagos besorolású létesítmény a Szegedi Ifjúsági Centrumhoz kapcsolódva, az egykori Napfény kemping helyén valósul meg a Dorozsmai út 2-4. szám alatt. A hotel a Hotel Szent Gellért Fórum nevet fogja kapni.

A beruházás a Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából, a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében valósul meg, több mint nettó 3 milliárd 264 millió forint értékben.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a leendő hotel mellett található UEFA 4-es kategóriájú stadiont, rendezvényközpontot, szabadtéri színpadot és sportpályákat is magában foglaló Szent Gellért Fórum elnevezésű sportkomplexum szintén a Market munkájával valósult meg. A Szeged-Csanádi Egyházmegye 2019-ben átadott központja négyezer állami gondozott gyermek, valamint 11 ezer diák rendezvényeit szolgálja.

 

Látványterv: Szeged-Csanádi Egyházmegye


Több mint 2500 négyzetméteres zöldterület tartozik majd a szállodához

A Hotel Stars Union, illetve LEED Silver minősítésnek is megfelelő 4 csillagos színvonalú hotel összesen 5937,15 négyzetméteres alapterületen jön létre. Az épület földszint plusz két emeleti szinttel fog rendelkezni egy 3834 négyzetméteres szintterületen, amelyhez egy 2526 négyzetméteres zöldterület is tartozni fog. A tereprendezési és kertépítési feladatok során belső közlekedő utakat és parkolókat is létesítenek.

A tervek szerint

  • a földszinten kap majd helyet egy recepció, közösségi terek, lobby, konferenciaterem, egy 350-400 adagos főzőkonyha-és étterem, wellness kiszolgáló funkciók, terasz, valamint egy a kápolna,
  • a két emeleten minden szinten 22 standard szobát és egy-egy apartmant, illetve akadálymentesített- és családi szállodai szobákákat, továbbá közlekedőket és teraszokat alakítanak ki,
  • a tetőtérben pedig a különböző gépészeti helyiségek és a tetőkert fog elhelyezkedni.

 

Komplex feladat áll a kivitelezők előtt

Az épület középfolyosós elrendezésű lesz, szerkezetét tekintve pedig vasbeton vázas, falazott tartó- és térelválasztó falakból, valamint szerelt válaszfalakból álló kialakítást kap.

A nyertes kivitelezők feladata kiterjed az épület teljes szakipari munkálatainak elvégzésére, köztük a vakolási munkákra, hideg és melegburkolatok beépítésére, felületképzésekre, homlokzatok kialakítására, nyílászárók elhelyezésére, lakatos munkákra, szigetelésekre, továbbá a felvonók beépítésére.

Mindemellett a pályázatban kitérnek a szükséges gépészeti munkák elvégzésére is, amelynek részeként a komplett hűtés-fűtés, szellőzés, víz-gáz-csatorna ellátás, és a közművek kiépítése is a projekt részét képezi a különböző elektromos és villanyszerelési feladatokkal együtt.

Mi épül?Market Építő Zrt.SzegedSzent Gellért Fórumszállodaberuházáshotel

Hírlevél

Hirdetés