2024.07.14, Vasárnap
Közép-Európában is ritkaságnak számító elemekkel bővül a Gyulai Várfürdő
Fotók: Gyulai Várfürdő / Facebook

Közép-Európában is ritkaságnak számító elemekkel bővül a Gyulai Várfürdő

magyarepitok.hu. MTI

2022.01.11. 15:30 - Kolinek Nóra

A fürdő fejlesztése a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programon belül valósul meg.

Hirdetés

Elkezdődött a Gyulai Várfürdőben az új gyermek-víziparadicsom építése, amely 1 milliárd 49 millió forintból legkésőbb a nyári szezonkezdetre, június 15-re elkészül − mondta kedden az MTI-nek Kun Miklós vezérigazgató.

Kifejtette, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programon 2,9 milliárd forintot nyertek el egy éve, amelyet 10 százalék önerővel egészítenek ki. Ebből kivitelezésre 2,8 milliárd fordítható, ám már látszik, hogy az összeget mintegy 1 milliárddal ki kell egészíteni, hogy a tervezett fejlesztéseket megvalósíthassák.

Kun Miklós elmondta, két nagy fejlesztést terveznek. A 2001-ben épült szabadtéri gyermekmedencét már elbontották, és elkezdődött az új, az előzőnél mintegy kétszer nagyobb vízfelületű víziparadicsom kivitelezése.

A közbeszerzési értesítő adatai szerint ezt a FUTIZO Kft. kivitelezi.

A wellness részleg is megújul

Itt egyszerre kétszázan férnek majd el, külön részben fürdőzhetnek a legkisebbek, az óvodás korosztályt 11, a 6-14 éveseket 53 élményelem várja majd. Lesznek csúszdák is, amelyet Törökországból szereznek be, és „amilyenek Közép-Európában is csak néhány helyen vannak” − fogalmazott a vezérigazgató.

Kun Miklós az MTI-nek elmondta, a másik nagy fejlesztési terv a jelenlegi favázas szerkezetű wellness rész elbontása, és egy új termálpalota kialakítása. Emellett bővítenék az öltözőket és új éttermi szolgáltatásokat alakítanának ki a főépületben.

Az engedélyes tervek várhatóan még januárban elkészülnek, a kivitelezés legkorábban ősszel kezdődhet meg. Cél, hogy az csak maximum egy nyarat, a 2023-ast érintse − közölte.

Mi épül?GyulaFUTIZO Kft.Gyulai Várfürdőfürdőfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés