2024.04.19, Péntek
Új Duna-parti sétánnyal gazdagodhat Dél-Buda
Újbuda látképe: Wikimedia/Czimmy

Új Duna-parti sétánnyal gazdagodhat Dél-Buda

magyarepitok.hu, TED

2022.01.10. 13:00 - Kolinek Nóra

A BFK már keresi a kelenföldi sétány tervezőjét.

Hirdetés

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a kelenföldi Duna-parti sétány tervezéséről szóló ajánlati felhívást. A közlönyben megjelent információk szerint

a Duna-parti sétány projekt célja, hogy Buda déli partszakaszán egy új, gyalogos, kerékpáros és szabadidős infrastruktúra kialakításával a lakókat közelebb hozzák a Dunához, és a budai Duna-part gyalogosan és kerékpárral egybefüggően végigjárható legyen.

A tervek szerint a beruházás az Öböl utcánál kezdődik, és hozzávetőleg 3600 méter hosszan haladhat dél felé. A sétány a Galvani utcánál csatlakozik a tervezés alatt álló új Duna-híd budai hídfőtérhez, majd tovább haladva a Keserű-ér újabb híddal történő átszelése után csatlakozik az Árasztó úthoz. Innen az Árasztó út nyomvonalán végighaladva, a Hosszúréti-patakon átvezetve vezeti el a kerékpáros- és gyalogos forgalmat a kerülethatárig.

A sétány 20-30 méter szélességű (így körülbelül 100 000 négyzetméter területű), és a telepítendő lineáris zöldinfrastruktúra párhuzamosan többféle kikapcsolódási lehetőséget biztosít majd.

 

A sétány tervezett útvonala
Térkép: Google Maps

 

A tervezésbe a lakosságot is bevonnák

Tervező feladata − egyebek mellett − az új Duna-híd projekt keretében kisajátítandó hídfőtér közlekedési infrastruktúrán túlnyúló területén a tájépítészeti tervek elkészítése, valamint a sétány hídprojekthez történő illesztése a csatlakozási pontok figyelembevételével.

A közbeszerzési értesítő arról is ír, hogy a BFK kiemelt figyelmet fordít a lakosság tervezésbe történő bevonásába, és lehetőség szerint a feltárt igényeket beépíti a tervekbe: lakossági fórumokat, tájékoztató eseményeket, workshopokat terveznek.

Az ajánlatokat 2022 február 22-ig várják.

Mi épül?Budapest Fejlesztési Központ (BFK)Galvani hídBudapestközparkKelenföld

Hírlevél

Hirdetés