2024.04.19, Péntek
Új sportcsarnokkal bővül Csorna
Illusztrációs fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Új sportcsarnokkal bővül Csorna

magyarepitok.hu, TED

2022.01.15. 10:00 - Kolinek Nóra

A Győr-Moson-Sopron megyei város új csarnokának elsődleges funkciója egy labdajátékokra alkalmas pálya működtetése.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent Csorna új sportcsarnokának kivitelezéséről szóló ajánlati felhívás. A komplexumot Csorna belterületén a Toldi Miklós út, a Jázmin utca és a Sport utca által határolt háromszögben építik fel.

A TED információi szerint a csarnok elsődleges funkciója egy labdajátékokra (kézilabda, kosárlabda, röplabda, futsal, stb.) felkészített pálya működtetése. A tervezett pályához kapcsolódóan kialakítanak egy 566 fő befogadására alkalmas lelátót 466 ülőhellyel és 100 állóhellyel.

Az épület 33,85 méter fesztávolságú, előregyártott vasbeton pillérvázas, részben kitöltő tégla falazattal, részben szendvicspanel burkolattal, tervezett nettó alapterülete összesen: 3959 négyzetméter, ebből földszint. 2665 négyzetméter, emelet: 1,274 négyzetméter, gépészeti szint: 20 négyzetméter.

 

Napelemes rendszer segíti az energiaellátást

A 1199 négyzetméteres csarnoktérben és a 62 négyzetméteres fallabda pályán speciális kialakítású sportpadló rendszereket építenek be. A tornaszobákban és az edzőtermekben, valamint a különteremben a tervezett funkcióknak megfelelő, sportolásra alkalmas, rugalmas kialakítású melegpadló burkolat készül.

A létesítmény folyamatos energiahatékony üzemeltetése érdekében a fűtési, hűtési és légtechnikai rendszerek, valamint a csarnok pályatér világítása és az árnyékoló berendezések automatizáltak. A létesítmény energiaellátását napelemes rendszer is segíti majd.

Az ajánlatokat 2022. február 15-ig várják.

Mi épül?sportberuházásokCsornasportcsarnokGyőr-Moson-Sopron megye

Hírlevél

Hirdetés