2024.03.19, Kedd
Újabb fejezetéhez érkezett a főváros legnagyobb campusfejlesztése
Látványtervek: TSPC

Újabb fejezetéhez érkezett a főváros legnagyobb campusfejlesztése

magyarepitok.hu. TED

2022.01.18. 12:31 - Kolinek Nóra

A ZÁÉV kivitelezésével épül meg a Testnevelési Egyetem új campusának Alkotás úti tömbje.

Hirdetés

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a Testnevelési Egyetem campusfejlesztésének második üteméről szóló közbeszerzési eljárás eredményét.

A nettó 69,7 milliárd forint értékű munkát a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezheti el.

Korábban már írtunk arról, hogy Buda legnagyobb campusfejlesztésének korábbi üteme, a Testnevelési Egyetemhez tartozó sportpályák és multicsarnok építése a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében valósul meg a főváros XII. kerületében lévő Csörsz utcában. A komplexum 2021 októberében érte el legmagasabb pontját.

Látványtervek: TSPC

 

Az egyetem új kampuszának Alkotás úti beépítése során kialakítanak

  • egy atlétika csarnokot, uszodával és sporthotellel,
  • egy tornacsarnokot,
  • labdajáték csarnokokat,
  • lőteret és vívótermet,
  • egy kollégium-diákhotelt,
  • valamint egy történeti kert is.

Wellness funkciók és konditerem is helyet kap

A tervek szerint az atlétika csarnok 400 férőhelyes lelátóval, VIP helyiséggel, szeminárium helyiséggel és az atlétika sportág kiszolgáló területeivel (öltözők, vizesblokkok) fog rendelkezni. A csarnok több mint 50 méter fesztávú térlefedést kap, amely alatt sportpályát és a lelátót helyezik el.

A tervezett uszodát egy 50 méteres versenymedencével, egy 25 méteres tanmedencével, és egy 200 fős lelátóval alakítják ki. Továbbá itt kapnak helyet a szemináriumi-helyiségek, és az úszás oktatáshoz szükséges magas szintű kiértékelő helyiség is. Az uszoda wellness-funkcióval, és konditeremmel is kiegészül.

Az 53 szobás sporthotel az épületegyüttes Alkotás utcai frontján kap helyet, bejárati lobby területe az Alkotás utcai frontról nyílik, és egy reggeliző helyiség, illetve egy melegítőkonyha is csatlakozik hozzá.

Az uszoda és az atlétika csarnok teteje sporttetőként lesz kialakítva, futókörrel, és különböző rekreációs sportolást szolgáló burkolt sportfelületekkel. Mindemellett tornacsarnok, a ritmikus gimnasztika edzőterme, továbbá a küzdősportok terei is helyet kapnak.

Történelmi park is épül

A kollégium-diákhotel épület együttese a tervek szerint 400 férőhelyes és 224 szobát foglal magába. A létesítmény néhány szobája akadálymentes férőhellyel és egy, illetve kétágyas szobákkal is rendelkezik majd.

A projekt része továbbá egy parkolóház kialakítása is, melyben 198 gépkocsi és 5 motorkerékpár kaphat helyet.

Végeredményben összesen több mint 30.000 négyzetméternyi sportlétesítmény, közel 6000 négyzetméternyi mélygarázs, és csaknem 14.000 négyzetméternyi szállás jellegű létesítmény valósul meg a beruházásban, több mint 50.000 négyzetméteren.

A kivitelező feladata lesz egy több mint 18.000 négyzetméteres történelmi park építése is.

 

Galéria

Mi épül?Testnevelési Egyetemoktatási beruházássportberuházásokZÁÉV Építőipari Zrt.

Hírlevél

Hirdetés