2024.04.24, Szerda
Újabb lépés a két szomszédos fővárosi kerületet összekapcsoló felüljáró projektjében
Fotók: Fürjes Balázs/Facebook

Újabb lépés a két szomszédos fővárosi kerületet összekapcsoló felüljáró projektjében

magyarepitok.hu, Fürjes Balázs/Facebook

2022.01.14. 18:30 - Kolinek Nóra

A felüljáró előkészítésen már régóta dolgozik a BFK csapata, az egyik érintett kerület most ellenszavazat nélkül támogatta a kezdeményezést.

Hirdetés

A XIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete ellenszavazat nélkül támogatta a Szegedi úti felüljáró továbbtervezését – derült ki Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár pénteki Facebook bejegyzéséből.

A tervezést a Vitézy Dávid vezette Budapest Fejlesztési Központ (BFK) végzi, az építés költségeit az állam biztosítja majd. Előkészítésen már régóta dolgozik a BFK csapata. Ahogy korábban már megírtuk a hidat és térségét a Speciálterv Építőmérnöki Kft., a Mexikói úti P+R-t pedig a KÖZTI tervezte.

A Szegedi úti felüljáró megteremti a szomszédos Zugló és Angyalföld közötti hiányzó kapcsolatot, ezzel megkönnyíti az ott élők mindennapi közlekedését. Megépítése nélkül nem lehet autómentes a Városliget

 – írta posztjában az államtitkár.

Fotó: Fürjes Balázs/Facebook

A beruházás megkönnyíti a környéken élők mindennapjait

Rákosrendező vasúti területe és az M3-as autópálya bevezető szakasza elvágja egymástól a szomszédos Zuglót és Angyalföldet. A környéken csupán egyetlen helyen és sok kerülővel a Teleki Blanka utcai vasúti átjárónál lehet átjutni egyik kerületből a másikba, ami sokszor nagyon körülményes. Az átjáró csúcsidőben akár 40 percen át is zárva tart, addig ott kell várakozniuk a munkába vagy éppen iskolába igyekvőknek.

Az államtitkár szerint a Rákosrendező felett (a Szegedi út és a Nagy Lajos király útja vonalában) épülő új felüljáró megoldást jelent erre a problémára: megteremti a szomszédos városrészek, a XIII. és XIV. kerület közötti hiányzó kapcsolatot: a környéken élőknek nem kell majd nagyot kerülniük, vagy hosszan az átjutásra várakozniuk.

A projektben a tervek szerint a hídon átvezetik, és a Béke térig meghosszabbítják 3-as villamos vonalát, a felüljáróra bicikliutat terveznek, illetve gyalog is át lehet majd rajta kelni.

A bejegyzés végén Fürjes Balázs kitér arra: ahhoz, hogy a felüljáró tervezését folytathassák, három önkormányzat: a XIII. és a XIV. kerület, valamint a Főváros testületi döntése szükséges, melyből az első most megvan.

 

Mi épül?Budapest Fejlesztési Központ (BFK)BudapestVárosliget

Hírlevél

Hirdetés