2024.05.20, Hétfő
A Pappas Auto Magyarország Kft. megnyitotta a legnagyobb Mercedes-Benz szervizüzemet Magyarországon
Fotók: Pappas Auto Magyarország Kft.

A Pappas Auto Magyarország Kft. megnyitotta a legnagyobb Mercedes-Benz szervizüzemet Magyarországon

Pappas Auto Magyarország Kft.

2022.03.28. 14:37 - Kalácska-Nagy Nóra

Hivatalosan is átadták a B Build & Trade Kft. munkájával megvalósult szervizüzemet.

Hirdetés

Közel 73.000 négyzetméteres telken új szerelőcsarnokot adott át a Pappas Auto Magyarország Kft. március 28-án – derült ki a márkakereskedés közleményéből. A 24 szerelőállással rendelkező épület az eddigi legnagyobb Mercedes-Benz szervizüzem Magyarországon, mely a legmagasabb technológiai kivitelezéssel készült a B Build & Trade Kft. munkájával, különlegessége pedig a tetején kialakított 90 férőhelyes parkoló.

Az ünnepélyes átadáson a cég ügyvezetői, munkatársai és meghívott vendégei mellett részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. A Pappas Auto több mint 30 éves múltra tekint vissza Magyarországon, mely időszak alatt piacvezető Mercedes-Benz kereskedővé nőtte ki magát a prémium autó szegmensben.

Fotók: Pappas Auto Magyarország Kft.

Modern műhelyberendezések szolgálják a munkavégzést

Az új szerelőbázis 1602 m2-es hasznos területtel, valamint járműmosóval és takarítóhelyiségekkel is kiegészült. A komplexumban helyet kapott több irodahelyiség is. Az irodai részeket a tetőre telepített szellőzőgépek szolgálják ki, szem előtt tartva a zöld energiák használatát a fejlesztésben.

Az épület hűtéséről és fűtéséről hőszivattyúk gondoskodnak, padlóhűtés-fűtést és mennyezeti hűtő-fűtőegységeket telepítettek. A beépített műhelyberendezések (kétoszlopos járműemelők, fékhatásmérő próbapad, központi olajellátó rendszer, sínes-csápkaros kipufogógáz-elszívó rendszer) a járműjavításhoz szükséges további berendezésekkel együtt a legmodernebb körülményeket teremtik a munkavégzéshez.

Állami támogatásból stabilizálták a cég versenyhelyzetét és növelték a kapacitását

A Pappas Auto folyamatos növekedése, most – az autóiparban érzékelhető chip és alapanyaghiány ellenére – újabb mérföldkőhöz érkezett: a Versenyképesség Növelő Támogatási Program keretében benyújtott pályázatában a cég állami támogatást nyert el, melyet a 11. kerületi, Hunyadi János úton álló szervizépület fejlesztésére fordított. Az elnyert összegből megvalósuló projekt célja a cég versenyhelyzetének stabilizálása és a javítási, szerelési szolgáltatásokhoz kapcsolódó kapacitás növelése.

„Mi, a Pappas Auto-nál egyöntetűen hiszünk a növekedés erejében. A most átadott szerelőbázis is megtestesíti a vállalatunk hitvallását: a legmodernebb környezetben, a legmagasabb színvonalú ügyfélkiszolgálás ígéretét. Ismerjük ügyfeleinket, 32 éve alkotják velünk együtt a Pappas Auto nagy közösségét. Ez a közösség megérdemli, hogy a lehető legtöbbet kapja tőlünk. Az itt létesült és átadott csarnok most új szintre emeli majd a megnövekedett szervizigények kiszolgálását” – mondta el az átadón Pais József, a Pappas Auto Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Pappas Auto Magyarország Kft. számára a munkahelyteremtés, a munkahelyek megtartása mindig is kiemelt szempont volt. A projekt megvalósításának köszönhetően a cég 596 fős bázislétszámát sikerült megtartani, 2021. decemberben pedig 625 fő volt az aktuális dolgozói létszám.

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.autóiparszervizépületBudapestPappas Auto Magyarország Kft.

Hírlevél

Hirdetés