2024.04.20, Szombat
Április 9-től várja vásárlóit Zalaegerszeg legújabb termelői és kézműves piaca
Főkép: Erdei Mihály/magyarepitok.hu (A fotó tavaly novemberben készült.)

Április 9-től várja vásárlóit Zalaegerszeg legújabb termelői és kézműves piaca

magyarepitok.hu, zalaegerszeg.hu

2022.03.01. 11:39 - Kalácska-Nagy Nóra

Fontos szerepet tölt be a helyiek életében az új piac, amely a Nívódom Kft. és a Szabadics Építőipari Zrt. konzorciumával valósult meg.

Hirdetés

Lapunk többször beszámolt a Zalaegerszegen megvalósuló Helyi termelői és kézműves piac - Göcsej tudásközpontról. A projekt Zalaegerszeg város beruházásában a Nívódom Kft. és a Szabadics Építőipari Zrt. konzorciumával valósult meg. Az építész tervező a Zala Art Kft.-től Czigány István és Czigány Kató.

Legutóbb tavaly novemberben adtunk hírt a beruházásról. Mint ismeretes, a kivitelezők munkájával nem egyszerű piac készült el, hanem azzal együtt a göcseji tájegységet bemutató tudásközpont is. A piac további különlegessége, hogy nemcsak üzleteket és árusító helyeket alakítanak ki a helyi termelőknek, hanem az épületben a zalai vidékre jellemző ízeket kínáló étterem nyílik, illetve egy egész héten át nyitva tartó szövetkezeti bolt is. 

A Zalaegerszegi Helyi Termék Piac hivatalos átadó ünnepségére kedd délelőtt került sor. Bognár Lajos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere mondott beszédet.  

 

6 kis üzlethelyiség és 50 egyéb árusítóhely

A többféle funkciót ellátó létesítmény 718 millió forintból készült el. A beruházás két, Széchenyi 2020 támogatási konstrukció jóvoltából valósult meg - írja Zalaegerszeg honlapja. A megyében növekszik a termelői piacok száma – közölte Vigh László országgyűlési képviselő. Hozzátette, a lakosság részéről egyre nagyobb az igény a minőségi, magyar portékára. Az átadáson lehetőség nyílt az épület bejárására. A látogatók a kézműves műhelyekben bemutatókat tekinthettek meg, illetve bepillanthattak a különböző egységekbe. 

Balaicz Zoltán elmondta, 6 kis üzlethelyiség és 50 egyéb árusítóhely áll rendelkezésre a piacon. A tudásközpont pedig arra utal, hogy az egykor mindennapos főzési, befőzési és egyéb konyhai praktikákat, vagyis a hagyományos ételkészítési eljárásokat egy erre a célra kialakított teremben újratanulhatják az érdeklődők.

A komplexum április 9-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Ekkor többféle programmal várják majd az érdeklődőket - derült ki a zalaegerszeg.hu cikkéből.

Mi épül?Szabadics Zrt.Nívódóm Kft.Zalaegerszegpiacok

Hírlevél

Hirdetés