2022.06.28, Kedd
2000 négyzetméterre bővült a dombóvári üzemcsarnok területe
Fotók: MTI

2000 négyzetméterre bővült a dombóvári üzemcsarnok területe

MTI

2022.04.02. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A GINOP 50 százalékos támogatásával most induló projekt keretében infrastrukturális és technológiai fejlesztéseket végeznek majd.

Hirdetés

Átadták április 1-én a főként műanyagtermékeket gyártó SP Hungary Zrt. gyártó- és raktárcsarnokát Dombóváron, valamint bejelentették a cég újabb fejlesztési projektjének indulását.

Az átadáson elhangzott: a most elkészült csarnok 680 millió forintos beruházásból valósulhatott meg, melynek építését a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 307 millió forinttal támogatta.

2016 óta a dombóvári és a bonyhádi járás vállalkozásaihoz csaknem 9 milliárd forint forrás érkezett a GINOP-ból, így Tolna megyében Paks mellett ennek a térségnek a gazdasága fejlődik a legdinamikusabban.

Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli minisztere hangsúlyozta, hogy az új atomerőmű építése mellett a térség fejlesztése is fontos. Élhetővé kell tenni a régiót, és meg kell állítani Tolna és Baranya megyéből az elvándorlást.

 

Infrastrukturális fejlesztések is indulnak hamarosan

Ferencz Kornél, a Vertikál csoporthoz tartozó cég vezérigazgatója elmondta, hogy a lezárult fejlesztéssel 1300 négyzetméterről 2000 négyzetméterre bővült az üzemcsarnok területe, a GINOP 50 százalékos támogatásával most induló projekt keretében infrastrukturális és technológiai fejlesztéseket végeznek majd.

A több telephelyen 150 embert foglalkoztató vállalat a dombóvári üzem 60 fős létszámát 35-tel növeli - tette hozzá. A cég - amelynek elődje, a Sárrét-Plast Kft. 2015-ben vásárolta fel a 60 éves ipari múlttal rendelkező Dombóvári Műanyagipari Kft.-t, háztartási eszközök alkatrészeit és hulladékgyűjtő edényeket gyárt Dombóváron.

 

Mi épül?Dombóvárraktárcsarnoképítés

Hírlevél