2024.04.20, Szombat
Csúszdaparkkal újul meg a békési település gyógyfürdője
Fotó: ligetfurdo.hu

Csúszdaparkkal újul meg a békési település gyógyfürdője

magyarepitok.hu

2022.04.04. 19:30 - Kolinek Nóra

A gyomaendrődi fürdő fejlesztése hozzájárul a település turisztikai vonzerejének növeléséhez és újabb munkahelyeket teremt.

Hirdetés

Fejlesztik a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdőt, derült ki az uniós közbeszerzési közlöny információiból. A közel 2,8 milliárd forint értékű kivitelezést a Prizma Build Szolgáltató Zrt. végzi el.

Korábban már írtunk arról, hogy megújul a fürdő és a hozzá kapcsolódó kemping. A beruházás növeli a település turisztikai vonzerejét, és hozzájárul a munkahelyteremtéshez is.

A projekt során az új wellness épületben

  • 2 kezelő helyiség,
  • 1 tizenkét férőhelyes finn szauna,
  • 1 hat férőhelyes aroma szauna,
  • 1 hat férőhelyes infraszauna és
  • 1 hat férőhelyes gőzfürdő kap helyet.

 

Elektromos kisautó pályát is építenek

A fentieken túl felújítják az uszodaépület öltözőit és vizesblokkjait, gyógymedence részt pedig − korszerűsítés mellett − súlyfürdővé átalakítják. A fürdő területén található kempingbe 8 apartmanházat építenek, ezzel jelentősen bővül a szállások férőhelyszáma. Bővítik és felújítják a meglévő éttermet, és egy 43 férőhelyes parkolót is kiépítenek, továbbá fejlesztik a fürdő megközelítését szolgáló utakat is.

Közel 1000 négyzetméteres területen 6 csúszdából álló csúszdaparkot alakítanak ki, és további 220 négyzetméteren egy elektromos kisautó pályát is létesítenek.

Elvégzik továbbá a fürdő energetikai fejlesztését: a termálkútról üzemelő meglévő légcserélő berendezéseket új energiahatékony berendezésre cserélik és egy új 50kWp kapacitású napelemparkot telepítenek.

Az informatikai fejlesztés keretében kiépítik a fürdő meglévő hálózatához kapcsolódó informatikai és beléptető rendszert. A rendszer kezeli a fürdő főbejárati, a kemping, az apartmanok, a wellness, a csúszda rendszer és a vendéglátó egység bejárati kapuit.

Mi épül?GyomaendrődfürdőfejlesztésgyógyfürdőkPrizma Build Szolgáltató Zrt.építőipari cégekBékés megye

Hírlevél

Hirdetés