2024.04.23, Kedd
Már dolgoznak Fejér megye legnagyobb kórházának új belgyógyászati tömbjén
Fotók: Erdei Mihály / magyarepitok.hu, Látványtervek: Székesfehérvár MJV önkormányzata

Már dolgoznak Fejér megye legnagyobb kórházának új belgyógyászati tömbjén

magyarepitok.hu

2022.04.29. 14:36 - Szabó Ákos

A Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma kivitelezésében több mint hatezer négyzetméteres épülettel bővül Székesfehérvár központi kórháza.

Hirdetés

Nagyszabású egészségügyi beruházás alapkövét tették le márciusban Székesfehérváron: a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati tömböt kap. A fejlesztés a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. kivitelezesében valósul meg.

Fotók: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

A Beruházási Ügynökség megbízásából, a Modern Városok Programban elkészülő új épület egy háromszintes, 112 ágyas belgyógyászati tömb lesz, nettó 6366 négyzetméteren. A projektben a kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása is előre lép.

 

Az új épület szervesen kapcsolódik majd a kórházhoz

Az új épületben modern, 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, minden esetben önálló vizesblokkal. Felújítják a közel 1000 négyzetméteres összekötő folyosót is, ami közvetlenül fogja összekapcsolni az új tömböt a sürgősségi fogadóhellyel, és a diagnosztikai részlegekkel is, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva.

Maga a kivitelezés több részből tevődik össze, melyek egymásra épülnek – tudta meg lapunk Pető Anitától, az Épkar Zrt. építésvezetőjétől, aki felvázolta az

  • eddig elvégzett és folyamatosan zajló előkészítő tervezési munkát,
  • a jelenleg a kivitelezők feladatát képező közműkiváltási és bontási feladatokat,
  • illetve az elavult épületek helyén felépülő tömb tervezett munkálatait is.

Mint a szakember lapunknak hangsúlyozta, a közműkiváltások szükségesek ahhoz, hogy az elavult épületegyüttesek bontását elvégezhessék (bár bizonyos elemeket már a kiváltások befejezése előtt is el tudnak bontani, így az elmúlt hetekben egy tetőszerkezetet is eltávolítottak régi helyéről).

Az alapkő letétele óta eltelt hetekben a kivitelező konzorcium elkészült a közműkiváltási tervek elfogadtatásával és jelenleg is zajlanak

  • az orvosi gáz,
  • IT- és telefonrendszer,
  • illetve az erősáram-, víz-, csatorna- és távhőkiváltási munkálatok.

 

Heti rendszerességgel egyeztetnek a tervekről

Pető Anita elmondta:

kiemelt figyelemmel ellenőrzik a munkát, hogy a kórház mindennapi életét a megszokott szinten biztosítani tudják és elkerüljék annak a lehetőségét, hogy bármilyen üzemzavar előfordulhasson az intézményben.

Hozzátette még: a tervezők jelenleg is dolgoznak a kiviteli terveken, melyeket heti rendszerességgel bemutatunk a kórháznak és a beruházónak, hogy az intézmény dolgozói és a betegek számára magas színvonalú és felszereltségű épületet adhassanak át.

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.Fejér megyekórházfejlesztésSzékesfehérvárSzékesfehérvári kórházegészségügyi fejlesztésFejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Hírlevél

Hirdetés