2024.03.28, Csütörtök
Új ipari területet adtak át Gyöngyösön és egy új elkerülő út is épülhet
Fotó: Illusztráció

Új ipari területet adtak át Gyöngyösön és egy új elkerülő út is épülhet

www.gyongyos.hu

2022.04.01. 17:09 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében jött létre a KM Építő Zrt. kivitelezésével.

Hirdetés

Új iparterületet alakítottak ki Gyöngyösön a KM Építő Zrt.– derül ki a gyongyos.hu cikkéből. A projekt céljai közé tartozik, hogy erősítse a helyi gazdaságot és új munkahelyeket hozzon létre, valamint új befektetőket vonzzon a város térségébe.

A beruházást Gyöngyös Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósíthatta meg 683,9 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a Széchenyi 2020 program keretében.

Fotó: gyongyos.hu

Gyöngyös ipari parkja gyakorlatilag megtelt, új befektetőket már nem tud fogadni, ezért is volt szükség az új ipari terület kialakítására – idézte fel a szerdai projektzárón tartott beszédében Hiesz György polgármester.

Hozzátette: a mintegy 200 hektáros új ipari terület iránt számos cég érdeklődik az önkormányzatnál, amelynek további tervei is vannak a területtel. Az elképzelések szerint ugyanis az ipari terület most megépült útját összekötnék a Déli külhatár úttal, így hozva létre a város egy új elkerülő útját.

 

A biztonság is fő szempont volt

Csonka Tamás, a kivitelező KM Építő Kft. ügyvezetője köszöntőjében kifejtette a beruházás főbb paramétereit. A megvalósítás során:

  • megépült az új ipari területek közművesítését elősegítő 8 méter széles közműfolyosó,
  • megvalósult a területet a Karácsondi úttal összekötő aszfaltos út és járda, melynek a végén kamionfordulót is kialakítottak,
  • a területen a közvilágítás is kiépítették,
  • valamint a hatósági előírásoknak megfelelően acél hullámlemezes hidat alakítottak ki a biztonságos közlekedés érdekében.

Az új ipari területet Dudás Róbert országgyűlési képviselő, Hiesz György polgármester, dr. Végh Attila, a terület önkormányzati képviselője, valamint Csonka Tamás, a KM Építő Kft. ügyvezetője adta át jelképesen a szalag átvágásával.

Mi épül?KM Építő Kft.GyöngyösTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)ipari park

Hírlevél

Hirdetés