2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Újabb látványos videón a diósgyőri vár megújulása
Főkép: részlet az Épkar Zrt. videójából

Újabb látványos videón a diósgyőri vár megújulása

magyarepitok.hu, Épkar Zrt./Facebook

2022.04.25. 12:20 - Kalácska-Nagy Nóra

Elkezdődtek az Ernye bán torony kőműves munkái az Épkar Zrt. és az FK-Raszter Zrt. kivitelezésében.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt osztotta meg videóját a Diósgyőri vár rekonstrukciójáról az Épkar Zrt. A nagyszabású fejlesztés a Modern Városok Programban valósul meg a miskolci városrészben az Épkar Zrt. és az FK-Raszter Zrt. kivitelezésében.

A projekt két részre bontható: a belső és a külső várban is dolgoznak a kivitelezők. Korábbi cikkünkben megírtuk, a belső vár rekonstrukciójában mintegy 4500 négyzetméter alapterületű új épületet alakítanak ki. Az északnyugati szárnyban visszaépítik a lépcsőházi tornyot és az azt megkerülő rámpát is, a tornyok helyreállításával pedig a legfelső szintek egyben kilátóként is funkcionálnak majd.

Aktuális információk szerint

a hatszögletű lépcsőházi torony szerkezetépítése befejeződött, így elérte végleges, 22 méteres magasságát.

Itt a nyugati oldalon egy étterem várja majd a turistákat, ezt hatalmas tartópillérek támasztják alá. A külső konyha szintén elkészült – írja bejegyzésében az Épkar.

Az Ernye bán torony helyreállítása is jól halad, itt elkezdődtek a kőműves munkák. A torony eredetileg a vár elsőként felépített kaputornya volt a középkorban. Ezenkívül a külső várfalon folytatják a mészkőburkolást a kivitelezők.

A videó ide kattintva megtekinthető.

Mi épül?Épkar Zrt.FK Raszter Építő Zrt.Diósgyőri várvárfelújítás

Hírlevél

Hirdetés