2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Így zajlik a Dürer Park projekt: PERI állványok és zsaluk segítik az irodaház szerkezetépítését
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Így zajlik a Dürer Park projekt: PERI állványok és zsaluk segítik az irodaház szerkezetépítését

magyarepitok.hu

2022.05.27. 10:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Az irodaépület „A” dilatációjának nagy belmagasságú födémei MULTIFLEX fatartós födémzsaluzat és PERI UP FLEX teherhordó állványrendszer kombinációjával készülnek.

Hirdetés

Újgenerációs épületegyüttes, zöld környezetben: a Dürer Park projekt keretében teljesen megújul az Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület. Nemrégiben bemutattuk az engedélyezett látványterveket, most pedig az építkezés helyszínén zajló szerkezetépítési munkafolyamatokról számolunk be.

A területet 2018-ban vásárolta meg a Dürer Befektetési Kft., fejlesztőpartnereként pedig a Property Market Kft. fejleszt három lakóépületet és két irodaházat. A kivitelezés már zajlik, a tervek szerint a teljes projekt 2024-re készülhet el.

A Dürer Park irodaépületének szerkezetépítési munkálatait a Moratus Kft. végzi. Az „A” dilatáció 5,7 méter belmagasságú, szintenként 2.300 négyzetméter felületű födémei MULTIFLEX fatartós födémzsaluzattal készülnek, melyeket PERI UP FLEX teherhordó állványrendszer támaszt alá.

Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

A sokoldalúan felhasználható PERI UP FLEX állványrendszer előnye, hogy a szárak távolsága 25 centiméteres, illetve 50 centiméteres raszterben optimálisan igazítható a födémek alaprajzi kiosztásához, a terhelés függvényében.

Akár 22 méter magasságból képes nagy terhek levezetésére, mert nemcsak önálló toronyként használható, hanem több szár összekapcsolásával koncentrált terhek viselésére is alkalmas.

Továbbá az elemek tárcsaként is összeépíthetők, rugalmasan alkalmazkodva az igényekhez.

MULTIPROP teherhordó rendszer biztosítja, hogy a legalsó szint árnyékoló konzol zsaluzata viselje a fölötte lévő szintek terheit is

Az épület kivitelezésénél kihívást jelent az épület homlokzatánál körben megjelenő árnyékoló konzolok kivitelezése, mert a konzolok kizsaluzás után nem terhelhetők.

Ezért a kivitelező kérésére az árnyékoló konzolok az alsó négy szinten – a 3. emelet feletti födém konzolaival bezárólag – a betonozás után nem kizsaluzhatók, így minden konzol zsaluzatának el kell viselni a felette lévők terheit is.

Ennek megoldására a legalsó árnyékoló konzolok zsaluzatát a nagy teherbírású MULTIPROP teherhordó rendszerrel kombinálták a PERI mérnökei, míg a felső három szinten a PERI UP FLEX állványt tervezték be.

A keretekkel összekapcsolt MULTIPROP támaszok előnye a már említett nagy teherbírás és a tág határok között rugalmasan változtatható magasság, így ideális rendszer a négy árnyékoló konzol együttes építési terheinek viselésére.

Galéria

Mi épül?Peri Kft.Property Market Kft.Moratus Kft.Dürer ParkirodaházBudapestállványzatzsaluzat

Hírlevél

Hirdetés