2024.04.19, Péntek
Már toronydaru is segíti a székesfehérvári kórház új tömbjének építkezését
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu, látványterv Székesfehérvár MJV Önkormányzata

Már toronydaru is segíti a székesfehérvári kórház új tömbjének építkezését

magyarepitok.hu

2022.08.30. 12:00 - Szabó Ákos

A Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciumának munkájával belgyógyászati tömbbel gazdagodik a megyeszékhely.

Hirdetés

Mintegy 7500 négyzetméter alapterületű, három és fél szintes, 112 szobás kórházépület kivitelezéséről tudósít rendszeresen a magyarepitok.hu Székesfehérvárról. A Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. megbízásából a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati tömböt kap a Modern Városok Programban. Az új, „L” épület, melynek a helyet részben egy régi elavult épület elbontásával teremtették meg a projekt keretében a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciumának munkájával készül el.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Összetett beruházáson dolgoznak a kórház területén

 

Látványterv

Az épülő tömbben a belgyógyászaton belül is különös tekintettel az tüdőgyógyászatra, illetve a fertőzéses és rákbetegségek gyógyítására koncentrálnak majd.

A beruházás mindemellett az épület kialakítása kapcsán magába foglalja egy zöldövezeti park, 40 személygépkocsi parkolóhely, a belső közlekedéshez szükséges út- és közműhálózat kiépítését, illetve a jelenlegi használatban lévő összekötő folyósó felújítását is.

 

Az alapozásról részletes információkat kaptunk

 

 

Lapunkat most Pető Anita, az Épkar Zrt. építésvezetője tájékoztatta a projekt előre haladásáról. Mint elmondta: miután júliusban a cölöpalapozással elkészültek, ezt követően a cölöpfejek visszavésésre következett, illetve ezzel párhuzamosan földmunkákat is végeznek. A részletekre is kitérve kifejtette: a cölöpösszefogó fejtömbök és talpgerendák szerkezetépítési munkálatai augusztusban kezdődtek el.

 

 

Szintén szó esett arról is, hogy a hónap elején elején felállítottak egy 50 méter gémhosszúságú toronydarut (felállítása idején a helyszínen is járt a fotósunk), illetve egy helyszíni autódaru is segíti a kivitelezés folyamatos haladását.

A vezető mérnök azt is kifejtette: az alapozási munkákkal párhuzamosan elvégzik a gépészeti és elektromos alapszereléseket is.

 

 

Beszélgetésünk idejére az elavult elbontott épület helyén a földvisszatöltést már befejezték a Fejér-B.Á.L. Zrt és az Épkar Zrt munkatársai, ezt követően pedig meg is kezdték a

  • távhő,
  • viziközmű
  • és orvosi gáz körvezetékek

befejező nyomvonalának kiépítését.

Az építésvezető munkatársunknak elmondta még azt is: fontos a kivitelezőknek, hogy a kórház hétköznapi működésében ne okozzanak semmilyen fennakadást és ennek köszönhetően az egészségügyi intézmény a beruházás közben is a megszokott és elvárt szinten tudja ellátni feladatait.

 

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató KórházSzékesfehérvárSzékesfehérvári kórházegészségügyi fejlesztéskórházfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés