2024.04.16, Kedd
Magyarország legnagyobb mobil daruja dolgozik Székesfehérvár épülő sportcsarnokán

Magyarország legnagyobb mobil daruja dolgozik Székesfehérvár épülő sportcsarnokán

mti, magyarepitok.hu

2022.10.03. 13:15 - Hegedűs Gergely

A teljes monolit és vasbeton vázszerkezet 90 százaléka beépítésre került a Market kivitelezésében épülő Alba Aréna projektjében.

Hirdetés

Székesfehérvár multifunkciós csarnokának készültsége jelenleg 25 százalékos és 2023 végére elkészül - mondta el a hétfői munkaterület bejáráson a város polgármestere.  Az elsősorban a jégkorongot kiszolgáló aréna a Market Építő Zrt. kivitelezésében épül, legutóbb ebben a cikkben számoltunk be a projektről, részletes galériát is közölve.


Hokimeccseken 6000, más eseményeken 8000 fő is lehet a befogadóképesség

Cser-Palkovics András hangsúlyozta, hogy az Alba Aréna egy több évtizedes álom megvalósulását jelenti, és elsődlegesen a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat otthona lesz, emellett kulturális programoknak, vásároknak, nemzetközi és hazai konferenciáknak is helyet ad majd. Hozzátette: a csarnok befogadóképessége jégkorong meccseken 6000, koncertek és egyebek események esetében akár 8000 fő is lehet.   

A polgármester jelezte, hogy az épület fűtését megújuló energiából, talajszondák segítségével biztosítják. 

A városvezető közölte, hogy a létesítmény körül sokszáz parkoló létesül, az objektum megközelítése érdekében több bekötőutat is építenek. 

Cser-Palkovics András kérdésre elmondta, hogy a Modern városok program keretében, teljes egészében állami forrásból, nettóban számítva több mint 30 milliárd forintból valósul meg a beruházás.    


További 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni

Az eseményen Bajnok Sándor, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója kiemelte, hogy tavaly novemberben a földmunkákkal kezdődött a kivitelezés, amely jelenleg a harmadik ütemnél jár. A teljes monolit és vasbeton vázszerkezet 90 százaléka már beépítésre került, most a tetőtartó acélszerkezetek beemelése folyik Magyarország legnagyobb mobil darujával.

Jelezte, nyár közepére teljesen bezárják az épületet, addigra a tetőszigetelés, tetőfedés és a homlokzati üvegportálok beépítése is megtörténik.

Az Alba Aréna 100x100 méter alapterületű épület lesz, amelynek tetejére több mint 14 ezer négyzetméternyi lemezfedés kerül. A multifunkcionális csarnok a jégkorongon kívül további 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni: a tervek szerint a jégfelület az év minden napján rendelkezésre áll, arra hőszigetelő fedést fektetnek, amennyiben más sportág használja vagy más típusú rendezvényt fogad.

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.Alba ArénaSzékesfehérvársportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés