2024.03.19, Kedd
Felújított városi bölcsődével és új iskolai tornateremmel gazdagodott Tiszakécske

Felújított városi bölcsődével és új iskolai tornateremmel gazdagodott Tiszakécske

magyarepitok.hu

2022.11.28. 14:30 - Füzi Nikolett

A kecskeméti HÉP csoport munkája nyomán teljeskörű felújítást és két új csoportszobát is kapott a városi bölcsőde, mindemellett egy új iskolai tornatermet is kialakítottak a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium számára Tiszakécskén.

Hirdetés

Régóta tervezett iskolai és bölcsődefejlesztési beruházások valósultak meg Tiszakécskén: új iskolai tornateremmel, valamint felújított bölcsődével gazdagodott a Bács-Kiskun megyei város.

A projektek keretén belül

  • a Kecskeméti Tankerületi Központ megbízásából a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium számára a meglévő tornaterem megtartása mellett egy új, méretében és funkcióiban „A” típusú tornateremnek megfelelő épület készült el a József Attila utca 6. szám alatt,
  • Tiszakécske Város Önkormányzatának megbízásából pedig elkészült a Kossuth Lajos utcai városi bölcsőde bővítése és energetikai korszerűsítése.

A projektek mindkét esetben az uniós TOP program finanszírozásából valósulhattak meg a közbeszerzési pályázaton nyertes Lecpes Kft. kivitelezésében. Az új iskolai sportlétesítményre több mint nettó 397 millió forint, míg utóbbira nettó 498,6 millió forint támogatási összeg állt rendelkezésre.

 

 

Fitness szobával is rendelkezik az új sportcsarnok

A projekt építésvezetője – Major Domokos lapunkhoz eljuttatott tájékoztatásából kiderült, a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium új tornaterme összesen 618 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkezik, melynek a csarnok részét előregyártott vasbeton pillér vázszerkezettel és kitöltő tégla falazattal, illetve vasbeton gerenda födémre helyezett acél trapézlemezzel alakították ki.

 

 

Az épület egy 7 méter szabad belmagasságú, 15x30 méteres küzdő részből, egy 450 négyzetméteres sportpadlóból, és a hozzá tartozó földszintes kiszolgáló blokkból áll. A tornatermi folyósó jobb oldaláról a tornaterem közelíthető meg, a folyosó bal oldalán pedig az öltözők, és a hozzájuk tartozó vizesblokkok találhatóak meg. Az épületben egyéb kiszolgáló helyiségeket is kialakítottak, ezek között szerepel egy 60 négyzetméteres szertár, elsősegélynyújtó helyiség, mindemellett a sportcsarnok egy a folyosó végén elhelyezett fitness szobával is rendelkezik.

 

 

Két új csoportszobával és egy korszerű konyhával is bővült a bölcsőde

A sportcsarnok kivitelezésével párhuzamosan, ugyancsak az év elején vette kezdetét a Kossuth Lajos utcai városi bölcsődének a bővítése és energetikai fejlesztése is. A tájékoztatásban hangsúlyozták, a bölcsőde felújítására és az épület bővítésére a szűkös férőhelyek és a megnövekedett létszámigény miatt került sor.

 

 

A fejlesztésnek köszönhetően az intézmény 2 új csoportszobával, valamint egy modern kori igényeket kielégítő főzőkonyhával bővült, amely akár 100 fő étkeztetésének biztosítására is alkalmas.

A felújítást követően immáron az intézmény mindkét épületrésze megfelel az akadálymentes és az energetikai követelményeknek is.

 

 

Harmóniát találtak a régi és az új között

A felújítással kapcsolatban végezetül hangsúlyozták, az ehhez hasonló energetikai korszerűsítések elengedhetetlenek az intézmények hatékony működéséhez, a kivitelezők munkájával pedig már számos óvoda és bölcsőde felújítása valósult meg az országban. A tiszakécskei bölcsőde különlegességével kapcsolatban kiemelték,

az itt megvalósult „összetett bölcsőde” kivitelezésének szépségét az adta, hogy a meglévő védett épületet ötvözni tudták az újonnan épült bővítmény modernitásával is.

 

 

A kivitelezési munkálatok számos helyi alvállalkozó bevonásával az ütemterveknek megfelelően, 2022 utolsó negyedévében értek véget, illetve már mindkét épület átadása is megtörtént.

 

 

Galéria

Mi épül?Horváth Építőmester Zrt.Tiszakécskeoktatási beruházássportcsarnoktornateremúj iskolaépületbölcsődeenergetikai korszerűsítés

Hírlevél

Hirdetés