2024.03.29, Péntek
Különleges technológiával emelték be a fővárosi sportegyesület új épületének homlokzati üvegtábláit
Fotók: EB Hungary Invest Kft.

Különleges technológiával emelték be a fővárosi sportegyesület új épületének homlokzati üvegtábláit

magyarepitok.hu

2022.12.22. 18:38 - Kolinek Nóra

Az EBH INVEST munkájával három hónap alatt épült meg a BHSE új kiszolgálóépületének legmagasabb pontja.

Hirdetés

Nyáron számoltunk be arról, hogy az EB HUNGARY INVEST Kft. munkájával új kosárlabdaöltözőt és többfunkciós sportépületet alakítanak ki a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) központi telephelyén, a Dózsa György úton.

A munkálatokat 2022 februárjában kezdték meg, az első betonozás április végén történt, a vasbeton tartószerkezet júliusban érte el legmagasabb pontját, így három hónap alatt a teljes épület kiemelkedett a földből.

Elvégezték a külső közműépítéseket, a földmunkákat, a falazásokat, a tetőszigetelést, állványoztak és beépítették a nyílászárókat is. A gépészeti alapszerelések közül nagyrészt elkészült a szellőzés, a fűtés, a tűzivíz, az ivóvíz, a szennyvízcsatorna és az esővíz elvezetés. Az elektromos munkák során a csövezéseken túlmenően telepítették az elosztószekrényeket is.

 

 

A projekt egyik jelentős mérföldköveként október közepén emelték be az első hőszivattyút, majd ezt követte decemberben két légkezelő berendezés.

 

A kivitelezéssel párhuzamosan zajlik a régi épület tetőszerkezetének korszerűsítése is

 

 

Az EBH INVEST tájékoztatása szerint a homlokzati hőszigetelés az épület 80 százalékán már elkészült, a klinker lapkaburkolat ragasztására elő van készítve.

Hátra van még a szálcement homlokzat és a klinkerburkolat kialakítása, a függönyfal telepítése, a gipszkarton zárások, az aljzatbeton készítés, a hidegburkolási feladatok, a sportpadló lefektetése, valamint a festés, a szauna építés, illetve a padlófűtés és egyéb gépészeti szerelések. Az erős- és gyengeáramú munkák során riasztót, belépőrendszert, kamerarendszert gépészeti automatikát telepítenek. A projekt része a térkövezés is.

Az új épület közvetlenül a régi csarnoképület mellé épül, a csarnok oldalán saját falazat nélkül. A két épület egymástól tartószerkezetileg külön van választva, ugyanakkor a régi és új épület felső kapcsolatát egy egyedi kialakítású, konzolos acél tartószerkezetű, ácsolt tetőfelület biztosítja. A hőhídmentes és vízzáró megoldás kiemelt odafigyelést igényelt − tájékoztatott minket Lantos Csaba, a kivitelező projektvezetője.

 

 

A projekt egyik különleges mozzanataként kiemelték, hogy a több száz kilogramm tömegű homlokzati üvegtáblákat centiméteres pontossággal vezérelhető üvegező géppel emelték a helyükre.

A munkák várhatóan 2023 II. negyedévében érnek véget.

Galéria

Mi épül?EB HUNGARY INVEST Kft.Budapest Honvéd Sportegyesület (BHSE)sportberuházásoksportépületBudapestEBH INVEST

Hírlevél

Hirdetés