2024.04.24, Szerda
Bővítik a vállalkozói inkubátorházat a nyírbátori ipari parkban
Illusztráció: Envato

Bővítik a vállalkozói inkubátorházat a nyírbátori ipari parkban

magyarepitok.hu. MTI

2023.01.19. 12:43 - Kolinek Nóra

A fejlesztés a tervek szerint idén nyáron fejeződik be.

Hirdetés

Bővítik a vállalkozói inkubátorházat a nyírbátori ipari parkban 460 millió forintból, uniós és hazai forrás felhasználásával − közölte a nyírségi kisváros önkormányzata csütörtökön.

A 2011-ben átadott, a helyhatóság tulajdonában lévő épület csaknem száz százalékban kihasznált, amelyben jelenleg tíz vállalkozás bérel helyiséget vagy műhelyrészt. A beruházással tizenegy iroda és hat műhely jön létre, a szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt − írták a közleményben.

A központ új szárnyában a maximum három éve bejegyzett helyi mikro-, kis- vagy középvállalkozások, illetve az induló és start-up vállalkozások kaphatnak helyet. Az inkubátorház bővítése két ütemben zajlik, a fejlesztés várhatóan idén nyáron fejeződik be.

A Széchenyi 2020 programból 460 millió forintot az önkormányzat vissza nem térítendő támogatásként használhat fel a beruházásra.

 

Az ipari park átfogó fejlesztésének részeként új utakat és buszmegállókat is kialakítottak

Az ipari park infrastrukturális és energetikai fejlesztését célzó közel 2,5 milliárd forint értékű fejlesztés 2021 őszén ért véget. A munkálatok haladásáról korábban lapunkban is beszámoltunk.

Az 57 hektáros terület bővítése több részből állt: a parkot és az M3-as autópályára vezető utat összekötő útszakasz építéséről, az ipari terület autóbusz megállóhelyeinek kialakításáról és az áramellátás fejlesztéséről 2018-ban született döntés, az ehhez szükséges több mint egymilliárdos forrást részben a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) nyertes pályázata segítségével finanszírozták.

Az ipari parkban működik többek között a gyógyászati segédeszközöket előállító dán Coloplast, a német Diehl repülőgépalkatrész-gyára, a szintén német érdekeltségű, járműelektronikai alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft., illetve az olasz tulajdonú Serioplast és Farmol műanyag palackgyárai.

 

Mi épül?ipari parkNyírbátorTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés