2024.03.29, Péntek
Százszobás szálló épül ennek a vármegyeszékhelynek a belvárosában
Illusztráció - magyarepitok.hu

Százszobás szálló épül ennek a vármegyeszékhelynek a belvárosában

magyarepitok.hu

2023.01.02. 12:38 - Hegedűs Gergely

A konferenciateremmel, borbemutató központtal, szauna világgal tervezett hotelt a kistérség vezető idegenforgalmi központjaként szeretné megvalósítani a helyi önkormányzat.

Hirdetés

Egy százszobás, négycsillagos üzleti és konferenciaszálló tervezése indulhat meg Zalaegerszegen, miután kihirdették a közbeszerzés nyertesét. Az ALFATERV-2000 Építőipari, Tervező és Fővállalkozó Kft. a vármegyeszékhely belvárosában készíti elő a beruházást.

A mintegy 9-10 ezer négyzetméternyi hasznos nettó alapterülettel bíró épület vezérszintjét a konferenciatér, a lobbi, az étterem és a wellness határozzák meg. Emellett egy terep alatti szint és előreláthatóan három épületszint is tervezendő.

Akárcsak a létesítmény rendeltetésszerű használhatóságához szükséges parkoló, közlekedési csomópontok, illetve környezetrendezés.


Egy nemzetközi márka ernyője alatt üzemeltetnék

A közbeszerzés szerint a komplexum a kistérség vezető idegenforgalmi központjaként kerülne megvalósításra. Az önkormányzat a szálloda üzemeltetését hazai szállodalánchoz tartozó üzemeltetésében kívánja ellátni egy nemzetközi márka (franchise brand) ernyője alatt.

A szálloda tervezett főbb szolgáltatási egységei az alábbiak:

  • a szálloda vendégeit és a helyi keresletet is kiszolgáló desztinációs vonzerővel rendelkező 130 fős szállodai étterem terasz;
  • közösségi térként is működő, 40 fő befogadóképességű kávézó/pékség utcai kapcsolattal, szezonban terasz lehetőséggel;
  • 70 fős bor és gasztronómiai bemutató és látógatóközpont;
  • a konferenciakapacitás legnagyobb rendezvényterme egy 350 fős (széksoros ültetés esetén), 4 részre szekcionálható konferenciaterem lenne, további kisebb szekciótermek mellett;
  • wellness részleg (szauna világ különböző szaunákkal és gőz kezelésekkel, merülő medencével, kisebb fitnesz teremmel);
  • 100 parkolóhely mélygarázsban és további 30 felszíni parkoló.

A tervezésnél elsődleges szempontként jelölték a hosszú távon is fenntartható, időszakosan alacsony üzemeltetési költségű, energiahatékony épület létesítését.

Mi épül?hotelszállodaberuházásZalaegerszegtervezésALFATERV-2000 Kft.

Hírlevél

Hirdetés