2024.03.28, Csütörtök
Termálkút biztosítaná az MTK új multifunkciós sportcsarnokának hőtermelését
Illusztráció: Dernovics Tamás/ magyarepitok.hu

Termálkút biztosítaná az MTK új multifunkciós sportcsarnokának hőtermelését

magyarepitok.hu, TED

2023.01.01. 08:00 - Kolinek Nóra

Az előkészítési munkák részeként már lezajlott a bontás és a kármentesítés.

Hirdetés

Az MTK (Magyar Testgyakorlók Köre) Budapest létesítményfejlesztési programjának keretén belül sportparkot alakítanak ki a budapesti Kerepesi úton. A tervezésről és kivitelezésről szóló ajánlati felhívást december végén tette közzé a klub.

A komplexum egy 94.654 négyzetméteres telken kap helyet. A fejlesztés előkészítéseként a telekalakítás már megtörtént, lezajlottak a bontási- és kármentesítési munkálatok.

A beruházás során összesen 21.260 négyzetméternyi területet építenek be. Kialakítanak egy 4.900 főt befogadó nemzetközi szintű sportesemények megrendezésére alkalmas multifunkciós csarnokot, mely a fedett és nyitott résszel együtt összesen 17.556 négyzetméter alapterületű.

 

Megújuló források szolgálnák ki a komplexum energiaigényét

A csarnok első szintjén sportolói öltözőket, konyhát, sajtó- és egyéb kiegészítő helyiségeket alakítanak ki. A második szinten étterem, VIP lounge és sakk-bridzs szakosztály kap helyet, míg a harmadik szintet a skyboxok foglalják el.

Az újonnan épülő 113 négyzetméteres gazdasági épület egyebek mellett a szabadtéri pályák karbantartó eszközeinek tárolására szolgál.

A feladat részét képezi a gépészeti rendszer tervezése: a hőtermelést termál kutas melegvízellátó-rendszer biztosítaná. A termálkút fedezné a teljes létesítmény fűtési- és használati melegvíz fűtési energiaigényét. A csarnok tetejére a tervek szerint napelemes rendszert telepítenek, emellett a telken egy további 250 kW-os naperőművet helyeznének el.

Az ajánlatokat 2023. február 2-ig várják.

Mi épül?MTK (Magyar Testgyakorlók Köre)Budapestsportberuházásoksportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés