2024.05.28, Kedd
A természetközeliség jegyében épült meg Budapest legújabb irodaháza
Fotók: Skanska

A természetközeliség jegyében épült meg Budapest legújabb irodaháza

magyarepitok.hu

2023.02.10. 13:31 - Hegedűs Gergely

A nyolc emeleten 27 ezer négyzetméternyi irodát kínáló H2Officeshez többek közt multifunkcionális kert, tó és panorámás futópálya is tartozik.

Hirdetés

Befejeződött a H2Offices irodaház első fázisának fejlesztése – adta hírül az ingatlanfejlesztő cég. Az első ütemben több mint 27 000 négyzetméter bérelhető területet jött létre nyolc emeleten, három földalatti parkolószinttel. A 65 millió eurós beruházásban létrejött H2Offices irodakomplexum szerkezetépítését a CLC Construct Kft. végezte el, amelynek legnagyobb kihívásairól részletesen is beszámoltunk ebben a cikkünkben. A dán Arrow Architects által tervezett komplexum három épületből áll majd a további ütemek lezárása után.

Fotók: Skanska


Az új irodaház a Fővárosi Vízművek 61 méter magas volt irodakomplexuma helyén épült meg a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésében, a Skanska tizedik magyarországi épületeként. A közlemény szerint már öt bérlő döntött a H2Offices mellett, többek között a szolgáltatott irodákat nyújtó DBH, az Orbico Hungary logisztikai vállalat és egy prémium kantin.

A projektben alapkoncepció volt a természethez való közelség, ezt szolgálja többek közt a három tervezett épület között elterülő nagy kiterjedésű, multifunkcionális kert, a felsőbb emeleteken kialakított zöld teraszok, a napfényes belső terek és az épület tetején található panorámás futópálya is.

„Az épületben a jó hangulat és a pozitív energiák azonnal érezhetők. Nagy mennyiségű természetes fényt és zöld felületet biztosít, természetes anyagokat használtunk, valamint a kertben egy tó is található” – hangsúlyozta az épület emberközpontúságát Aurelia Luca, a Skanska kereskedelmi fejlesztési üzletágának magyarországi és romániai üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke.

Képfelirat

Az összegzésből kiderül, a vállalatcsoport 2030-ra 70%-kal kívánja csökkenteni széndioxid-kibocsátását, és az eddigi adatok szerint jó úton haladnak ennek eléréséhez.

Galéria

Mi épül?CLC-Construct Kft.Skanska Magyarország Kft.irodaszerkezetépítés

Hírlevél

Hirdetés