2024.05.08, Szerda

Hirdetés

Építőipari cég nyerte el elsőként az alföldi fürdőváros által alapított díjat
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Építőipari cég nyerte el elsőként az alföldi fürdőváros által alapított díjat

beol.hu

2023.02.13. 11:52 - Hegedűs Gergely

A Pro Mecenatura Urbis Gyula díjat azok a magánszemélyek és cégek kaphatják, amelyek a kultúra, a sport, a rászorulók megsegítésének ügyét, vagy a civil szervezetek céljait támogatják anyagilag.

Hirdetés

Február elején megtartották a hagyományos újévi fogadást Gyulán - adta hírül a beol.hu. A városháza dísztermében életre hívott programon dr. Görgényi Ernő polgármester a Pro Mecenatura Urbis Gyula címet adta át a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt.-nek.

A városvezető szavaiból kiderült, a képviselő testület idén januárban alapította a kitüntető elismerést. A Pro Mecenatura Urbis Gyula címet azok a magánszemélyek és cégek kaphatják, amelyek a kultúra, a sport, a rászorulók megsegítésének ügyét, vagy a civil szervezetek céljait támogatják anyagilag.

A díjat első ízben a Duna Aszfalt Zrt. érdemelte ki a város sporttevékenységének jelentős anyagi támogatásáért, a korszerű sportinfrastruktúra megteremtésében vállalt szerepéért, ezen keresztül a tehetséggondozásban, az utánpótlás-nevelésben elért elévülhetetlen érdemeiért.

Az elismerést Puskás Béla, a Duna Aszfalt Zrt. területi igazgatója vette át.

Az eseményen az is kiderült, hogy a gyulai önkormányzat tavaly összesen 6 milliárd 114 millió forint összeértékben bonyolított le pályázatokat, amiben az önkormányzati cégek beruházásai nincsenek benne. Az előző év értékelése kapcsán a polgármester kiemelte, tavaly felépült az Airbus gyulai helikopteralkatrész-gyára, amelyet a Market Építő Zrt. kivitelezett. "Emellett megvalósult a Tiborc utca teljes felújítása, megépült a körforgalom a városi tornacsarnoknál és a Gyulai Várfürdő fejlesztése ügyében is haladást értek el az új vízi gyermekparadicsom építésével" - sorolta a polgármester.

Mi épül?GyulaDuna Aszfalt Zrt.útépítésdíjátadókMarket Építő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés