2024.04.19, Péntek
Lendületben a BudaPart fejlesztése: megújul a Budafoki út és környéke
főkép (látványterv): Market Zrt.

Lendületben a BudaPart fejlesztése: megújul a Budafoki út és környéke

magyarepitok.hu

2023.05.14. 09:30 - Bíró Beáta

Az új városnegyed projektjéhez kapcsolódóan a Property Market fejlesztésében korszerűbbé és rendezettebbé válnak a IX. kerület közterületei.

Hirdetés

Megújul a Budafoki út és környéke, a 2022-ben a világ legjobb városnegyed fejlesztésének választott BudaPart következő ütemében.

Lapunk folyamatosan tájékoztat a Kopaszi-gátnál épülő új városnegyed, a BudaPart fejlesztéséről. A Property Market fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében épülő lakóházak építése 2021 végén kezdődött meg, összesen közel 18 milliárd forint értékben. Legutóbb arról számoltunk be, hogy a BRL és a BRG lakóépület elérte a szerkezetkész állapotot.

A MARKET Zrt. közleménye szerint

a fejlesztő projektjéhez kapcsolódóan számos olyan közmű és közlekedési infrastruktúra-fejlesztés valósul meg több lépcsőben, amivel a főváros XI. kerületének közterületei rendezettebbé és korszerűbbé válnak. A munkálatok soron következő, Budafoki utat érintő üteme május 15-én kezdődik. A kivitelezés során a Budafoki út, Dombóvári út és Hauszmann Alajos utca közötti szakaszán közműépítést, útépítési munkálatokat végeznek, biztonságos kerékpársávokat és jelzőlámpás csomópontokat épít ki a fejlesztő, valamint elkezdődik a Budafoki út zöldítése is.

 

A BRG épület látványterve

 

A 2023. május 15-én kezdődő és várhatóan 2023. augusztus 17-én befejeződő átépítési munkálatok során a Budapest Közút Zrt.-vel egyeztetett, ütemezett és időszakos, nem teljes keresztmetszetű forgalomterelésekre, sávlezárásokra, sebességkorlátozásokra és a gyalogosforgalom megváltozására számíthatnak a közlekedők a Budafoki út, Dombóvári út és Hauszmann Alajos utca közötti szakaszán.

A közúti közlekedés folyamatos lesz, de a munkálatok természetesen megnövekedett közlekedési időt eredményeznek majd, mely kapcsán a beruházó a közlekedők türelmét kéri annak érdekében, hogy a munkálatok végeztével egy korszerű, és sokáig használható infrastruktúrát adhasson át.

 

A BRL épület látványterve

 

A környéken élők lesznek a fejlesztés nyertesei 

A Kopaszi-gát melletti BudaPart a világ legjobb városnegyed-fejlesztése, ahol a „15 perces város” koncepció megvalósulásával már most jól kiépült, belvárosias funkcióval várja az ide érkezőket–, de a fejlesztés következő ütemeiben tovább bővülnek a lakók, az itt dolgozók és a kikapcsolódni vágyók lehetőségei.

A BudaPart óvodával, éttermekkel és kereskedelmi egységekkel, nyár közepétől pedig négycsillagos hotellel várja a látogatókat, miközben tovább nő a zöld- és parki felület is.

Jelenleg a Budafoki út és környéke épül át, biztonságos csomópontokat alakítanak ki annak érdekében, hogy az itt dolgozók és a lakók, illetve a látogatók is könnyebben tudják megközelíteni az új városnegyedet és vízpartot. A megújuló szakaszon biztonságos kerékpár- és buszsávokat is létrehoznak, valamint elkezdődik a Budafoki út zöldítése is: a projekt végére több, mint 50 fával bővül a környék.

Mi épül?Market Építő Zrt.Property Market Kft.BudaPartMoratus Kft.Óbuda GroupBauer Magyarország Speciális Mélyépítő Kft.

Hírlevél

Hirdetés