2024.03.19, Kedd
Már a szerkezetépítésnél jár Székesfehérvár kórházbővítése
Fotók: Épkar/Facebook

Már a szerkezetépítésnél jár Székesfehérvár kórházbővítése

magyarepitok.hu

2023.05.30. 15:05 - Szabó Ákos

A Fejér-B.Á.L. és az Épkar konzorciuma által felépített új tömbben az onkológia, a pulmonológia és az infektológia kap majd helyet.

Hirdetés

Többször is beszámoltunk már a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban zajló beruházásról, melynek során új épülettel bővül a kórház. A munkálatokat a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. végzi el az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában a Modern Városok Programban. Az épülő tömb teljes alapterülete – ez 3 és fél szintet foglal magában - 7500 négyzetméter, ahogy korábban a kivitelező konzorcium szakembere mondta el lapunknak.

 

Fotók: Épkar/Facebook

 

Miután a 2022 őszén felmerült akadályokat kiküszöbölték, a kivitelezés már a szerkezetépítési szakaszba lépett, ahogyan ez az Épkar Facebook-oldalán május elején közzétett posztból is kiderül.

 

Így emelkedik ki a földből az épület

A kivitelezők elkészültek az új alépítményi szerkezetekkel, emellett folyamatosan készül a feltöltés, a gépészeti alapszerelés, valamint a szerelőbeton és talajvíz elleni szigetelés is.

 

 

Ahogy a posztban publikált fotókon is látszik, már felszín fölötti szerkezetépítési munkákon is dolgoznak, és a földszint falai is kezdik mutatni a végső alaprajz formáját.

A kivitelezés következő lépése az első szinti függőleges falak, pillérek és födémzsalu építése.

 

Az összekötőfolyosó is megújul

 

 

Az összesen 112 szobás új, „L” tömb építkezése során a kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai osztályai kapnak majd helyet egy-egy emeleten.

A beruházás fontos része még többek között a jelenleg is használatban lévő, közel 1000 négyzetméteres összekötő folyosó felújítása is: ennek köszönhetően függőhíd fogja majd közvetlenül összekapcsolni a sürgősségi ellátó egységet a diagnosztikai tömbbel, ezáltal rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva.

Galéria

Mi épül?Fejér-B.Á.L. Zrt.Épkar Zrt.Építési és Közlekedési MinisztériumSzékesfehérvárSzékesfehérvári kórházFejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházegészségügyi fejlesztéskórházfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés