2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Már az utolsó tetőelem is a helyére került a székesfehérvári Alba Aréna építkezésén – videó
magyarepitok.hu, Székesfehérvár Önkormányzat/Facebook

Már az utolsó tetőelem is a helyére került a székesfehérvári Alba Aréna építkezésén – videó

magyarepitok.hu, Székesfehérvár Önkormányzat/Facebook

2023.06.29. 18:30 - Szabó Ákos

A Market generálkivitelezésében, valamint a KÉSZ és a HBM alvállalkozói munkájával látványos sport- és rendezvényközpontot kap a megyeszékhely.

Hirdetés

Legutóbb akkor írtunk Székesfehérváron épülő Alba Aréna projektjéről, amikor felkerült a tetejére a szerkezetkész állapotot jelző bokréta májusban. A Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapat leendő otthonában azóta még tovább haladtak a munkálatokkal: a napokban a székesfehérvári önkormányzat tett közzé Facebook-oldalán videót melyből látszik, hogy a létesítmény látványos tetőfedő-elemei is a helyükre kerültek.

 

 

A teljes építkezést az alapozástól a jelen állapotig bemutató videón jól látszik, hogy mekkora feladat volt kialakítani a multifunkcionális létesítményt.

A sport- és rendezvényközpont utolsó tetőelemének beemeléséről mindemellett a Market Építő Zrt. YouTube csatornáján is megtekinthető egy látványos timelaps videó:

 

 

Az Alba Aréna rendezvény- és közösségi központként funkcionál majd, továbbá a fehérvári és hazai jégkorongsport mellett 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni, időszakosan pedig akár hatezernél több néző befogadására is képes lesz. A csarnok befogadóképessége jégkorong meccseken 6000, koncertek és egyebek események esetében akár 8000 fő is lehet.

A Market Építő Zrt. generálkivitelezésében megvalósuló, nagyszabású projektben a KÉSZ Csoport több tagvállalata és stratégiai partnere is jelentős szerepet kapott: a nagyszabású beruházásban az acél tetőszerkezet, valamint a speciális lemezburkolat tervezésére, gyártására és megvalósítására is vállalkoztak. A szerkezetépítési munkálatokban kulcsszerepe volt a Market leányvállalatának, a Moratus Kft.-nek, a komplex mélyépítési feladatok megvalósításáért pedig a HBM Kft. felelt. Az épületet Tarnóczky Tamás Attila és Balázs Mihály tervezték.

Mi épül?SzékesfehérvárMarket Építő Zrt.KÉSZ CsoportHBM Kft.sportberuházásoksportcsarnokmulticsarnok

Hírlevél

Hirdetés