2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Így fog kinézni Pécs új piaca, az év végére át is adják
Látványtervek: pvfzrt.hu

Így fog kinézni Pécs új piaca, az év végére át is adják

mti, magyarepitok.hu

2023.07.26. 11:59 - Szabó Ákos

A Diána téri piac melletti terület is megszépül, a szökőkutat is felújítják.

Hirdetés

2023-ban teljesen megújul a Pécs panelházas városrészében álló Diána téri piac egy 300 millió forintos európai uniós támogatású fejlesztéssel – derül ki a baranyai vármegyeszékhely közleményéből.

A piac és környezete Pécs egyik legforgalmasabb közterülete, de a létesítmény állapota jelentősen leromlott, technológiai megújítást igényel, ezért van szükség a teljes egészében a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program támogatásával zajló beruházásra.

 

 

A munkálatokra az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben közzétett, az ajánlatok elbírálását összegző dokumentum szerint a legjobb és egyben nyertes pályázatot a fővárosi ES GENERÁL Kft. adta be, mely alvállalkozóként az Égéshő Épületgépészeti Kft.-t és Pál András József egyéni vállalkozót is megjelölte.

A városvezetés közleménye szerint szerint

a piac átalakításával újabb és vonzóbb árusítóhelyek jönnek létre, korszerűbb higiéniai és biztonsági szabványokat tudnak alkalmazni és a parkolás is kényelmesebbé válik.

 

 

A munkálatok során egyebek mellett

  • hatvan asztalnak helyet biztosító korszerű, acélváz-szerkezetű, fedett árusítóhely épül
  • és tizenöt zárt üzlethelyiség létesül.
  • Vásárlói és személyzeti mosdókat alakítanak ki,
  • az épület tetőzetére napelemeket telepítenek,
  • továbbá a piac mellett álló szökőkutat is megújítják.

Pécsen a tavaly átadott, több mint hárommilliárd forintból felépült új vásárcsarnok mellett két forgalmas piac működik, a Diána téri és a Hajnóczy utcai. Utóbbi, uránvárosi létesítményt 2019-ben modernizálták.

 

 

Mi épül?PécsES GENERÁL Kft.Égéshő Épületgépészeti Kft.építőipari cégekpiacokTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés