2024.05.05, Vasárnap

Hirdetés

Már a 13. ütem zajlik Nyíregyháza nagyszabású lakásfejlesztésében

Már a 13. ütem zajlik Nyíregyháza nagyszabású lakásfejlesztésében

magyarepitok.hu

2023.07.31. 18:17 - Hegedűs Gergely

A több mint 12 hektáros területen a Nyír-Komplett építési projektjeihez a Cemix Hungary már korábban is szállított termékeket, ugyanakkor az együttműködés a mostani ütemre csúcsosodott ki.

Hirdetés

Közel két évtizede zajló projektsorozatban épül Nyíregyházán a Kállói út mentén kialakított lakópark. A Nyír-Komplett Kft. saját beruházásban kivitelezi a Damjanich Lakópark lakásait, amelyhez a Cemix Hungary Kft. termékskálájának jelentős részét használta, illetve használja.

 

Több évtizedes átfogó ingatlanfejlesztés zajlik

A generálkivitelezés mellett nyílászárókat is gyártó, illetve forgalmazó Nyír-Komplett Kft. a lakóparkot 2005-ben kezdte el felépíteni a volt Damjanich Laktanya használaton kívüli területein. A projektek során a területen korábbról ottlévő épületeket is felújították.

Valamennyi társasház mélygarázzsal és fás zöldövezeti területtel rendelkezik, a lakóövezet épületeiben üzlethelyiségeket és irodákat is kialakítottak. A több mint 12 hektáros területen az elmúlt közel két évtizedben impozáns lakóházak épültek, melyek portfoliója a mini garzontól a 80 négyzetméteres alapterületű lakásokig terjed. A különböző ütemek kivitelezése és átadása folyamatos volt az évek során.

 

A korábbi együttműködés a mostani ütemnél csúcsosodott ki

Lapunk a Cemix Hungary regionális projektvezetőjétől tájékozódott a jelenleg is zajló 13. ütem részleteiről. Hámori László elmondta, a Cemix már a korábbi években készült ütemek legtöbbjéhez is szállított valamilyen terméket, ennek köszönhetően a jó kapcsolat adott volt a kivitelező vállalattal.

A projektvezető úgy fogalmazott, a korábbi együttműködés a mostani 13. ütemnél csúcsosodott ki:

„Ehhez használták a legnagyobb mennyiségben és legszélesebb termékkörben az anyagainkat” – mutatott rá. „A rendkívül széles termékkör használata azért is kedvező számukra, mert mindezt egy gyártótól tudják beszerezni. Méghozzá egy olyan gyártótól, amely mindegyik termékkör esetén megbízható, magas minőséget képvisel, továbbá a megbeszélt ütemezés szerint szállít. Ugyanakkor a partnerünk nemcsak termékeket, hanem a legtöbb termékkör – így például a hidegburkolás és hőszigetelés - esetén rendszert is tud a Cemixtől vásárolni.”

 

Sokat segített, hogy a kivitelező a minőségi anyagok használatára helyezte a hangsúlyt

Hozzátette, a jó munkakapcsolat a mostani szorosabb együttműködés miatt tovább erősödött. „Többek közt egyeztettünk a különböző munkafázisokhoz szükséges, oda műszakilag leginkább megfelelő anyagok kiválasztása kapcsán. Árajánlatokat készítettünk, mintákat mutattunk be, a vásárlást követően pedig szállítási ütemezést egyeztettünk, és a kivitelezést folyamatosan nyomon követve segítettük a kivitelezőt, illetve alvállalkozóit az anyagok helyes felhasználásában.”

A termékeken túl nyújtott szolgáltatásokra példaként említette, hogy a hőszigetelő rendszerhez dűbelkihúzási próbát végeztek, a színezővakolat kiválasztásához pedig színmintákat készítettek.

Hámori László hangsúlyozta, megkönnyítette az együttműködést, hogy a Nyír-Komplett Kft. a minőségi anyagok használatára helyezte a hangsúlyt, és a régóta használt jól bevált eszközök mellett nyitott volt újak kipróbálására is.

 

Harminc kamionnyi mennyiséget szállítottak be az ESTRICH ZE20 termékből

A kivitelezés konkrét paramétereire áttérve elmondta, a Cemix-termékek vásárlása, illetve beszállítása a 13. ütemhez 2021-től kezdve kezdődően folyamatosan zajlik. A jelenlegi ütemhez többek közt

  • homlokzati hőszigetelő rendszert,
  • hidegburkolási segédanyagokat,
  • falazóhabarcsot,
  • esztrichet,
  • gépi vakolatot
  • és glettet használtak fel a Cemix termékei közül.

„A hőszigetelő rendszert a teljes homlokzaton használták és használják, míg a hidegburkolási segédanyagokat a lakások vizesblokkjaiban, erkélyein-teraszain, valamint a közös terekben, folyosókon” – árulta el a szakember. Arra is kitért, hogy a falazóhabarcsot a főfalak falazásához, míg a gépi vakolatot a főfalak belső oldalainak vakolásához alkalmazták.

Külön kiemelte a lakásokban és közös területeken használt esztrichet, azon belül az ESTRICH ZE20 terméket, amelyből közel 800 tonnát szállították be a projektre: ez 30 kamionnyi mennyiséget jelent. Az ugyanezen terekben alkalmazott Gletti Finish diszperziós glettről ugyanakkor elárulta: „Hengerelt technikával hordták fel, így képeztek vele nagyon kis anyagfelhasználással tükörsima és hófehér alapfelületet.”

Galéria

Mi épül?Cemix Hungary Kft.NyíregyházaNyír-Komplett Kft.ingatlanfejlesztésépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés