2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Inkubátorházat és ipari csarnokot épít Békés
bekesiclld.hu

Inkubátorházat és ipari csarnokot épít Békés

magyarepítok.hu, MTI

2023.09.19. 10:44 - Móré Levente

650 négyzetméteres ipari csarnokot épít és egy a területen álló, jelenleg használaton kívüli irodaépületet alakít inkubátorházzá Békés vármegye névadó települése.

Hirdetés

Helyi vállalkozások infrastruktúrafejlesztéssel járó nehézségeit kívánja átvállalni az önkormányzat az ingatlanfejlesztési projekt megvalósításával, amelyet 300 millió forint EU-s forrásból valósítnanak meg.

Egy saját tulajdonú telken nyolc, egyenként 81,5 négyzetméter alapterületű csarnokegységet építenek fel és felújítanak egy a helyszínen található, jelenleg kihasználatlan irodaépületet is.

Fókuszban az energetika

2026 elején zárul majd az építkezés, aminek eredményeként a megépülő üzemcsarnokot vállalkozások részére szeretnék bérbe adni. A fogadóépület teljes tetőszerkezete a felújítás után alkalmas lesz napelemek telepítésére is, így annak hőenergia-igényét 50 százalékot meghaladó mértékben megújuló energiával lehet majd biztosítani.

A hamarosan kiírható közbeszerzés indoklásaként Kálmán Tibor polgármester elmondta, a városi inkubátorház jól működik, folyamatos a telt ház, ezért is vált szükségessé, hogy egy újabb csarnok épüljön.

Mi épül?ipari parkcsarnoképítésBékésinkubátorház

Hírlevél

Hirdetés